Ποιοι είναι οι αντάρτες που μάχονται τον Άσαντ

Ποιοι είναι οι αντάρτες που μάχονται τον Άσαντ Facebook Twitter
1

Αποσπάσματα μελέτης του βρετανικού ινστιτούτου άμυνας IHS Jane's, τα οποία δημοσιεύει σήμερα η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph αποκαλύπτουν ότι το ήμισυ περίπου των δυνάμεων των ανταρτών που μάχονται το καθεστώς Άσαντ στη Συρία, είναι . τζιχαντιστές και ισλαμιστές μέλη εξτρεμιστικών οργανώσεων.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η μελέτη αυτή υπολογίζει του αντάρτες που μάχονται τον Άσαντ σε περίπου 1.000 διαφορετικές οργανώσεις από τότε που ξέσπασε ο εμφύλιος, πριν από δυόμιση χρόνια.

Εμπειρογνώμονες του IHS Jane's, εκτιμούν ότι περίπου 10.000 από αυτούς είναι τζιχαντιστές που μάχονται στους κόλπους οργανώσεων οι οποίες συνδέονται με την Αλ-Κάιντα και 30.000 με 35.000 είναι ισλαμιστές, μέλη εξτρεμιστικών οργανώσεων.

«Η εξέγερση κυριαρχείται πλέον από οργανώσεις που έχουν τουλάχιστον μια ισλαμική άποψη για τον πόλεμο», αναφέρει ο  Τσαρλς Λίστερ, ο οποίος συνέταξε τη μελέτη αυτή.

«Η άποψη ότι είναι μάλλον οι κοσμικές οργανώσεις που ηγούνται της αντιπολίτευσης δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής», προσθέτει ο Λίστερ.

«Εάν οι Δυτικοί εμφανίζονται να μην ενδιαφέρονται για την ανατροπή του Άσαντ, οι μετριοπαθείς ισλαμιστές είναι πιθανό να προσχωρήσουν στο στρατόπεδο των εξτρεμιστών», προειδοποίησε ο Λίστερ.

Η μελέτη αυτή βασίζεται σε συνομιλίες ανταρτών και σε εκτιμήσεις των υπηρεσιών πληροφοριών.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διάγγελμα Νετανιάχου προαναγγέλλει την επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: «Έχουμε καθήκον να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας»

Διεθνή / Διάγγελμα Νετανιάχου προαναγγέλλει την επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: «Έχουμε καθήκον να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας»

Αναμένεται εντός των επόμενων ωρών, σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ - Επίθεση και κατά Μακρόν, που ζήτησε να περιοριστούν οι πωλήσεις όπλων στο Ισραήλ
LIFO NEWSROOM
Ντάνιελ Ντέι Λιούις: Τροχονόμοι έκοψαν κλήσεις σε οχήματα εν μέσω γυρίσματος της νέας του ταινίας

Πολιτισμός / Ντάνιελ Ντέι Λιούις: Τροχονόμοι έκοψαν κλήσεις σε οχήματα εν μέσω γυρίσματος της νέας του ταινίας

Τα οχήματα που ήταν παράνομα παρκαρισμένα ήταν όλα της δεκαετίας του 1980 και χρησιμοποιούνταν για τα γυρίσματα της νέας ταινίας του βραβευμένου με τρία Όσκαρ ηθοποιού
LIFO NEWSROOM
Λίβανος: Πληρώνουν 1.800 δολάρια κατ' άτομο για να ξεφύγουν απ' τον πόλεμο με πολυτελή γιοτ

Διεθνή / Λίβανος: Πληρώνουν 1.800 δολάρια κατ' άτομο για να ξεφύγουν απ' τον πόλεμο με πολυτελή γιοτ

Πολυτελή σκάφη που έκαναν κρουαζιέρες στον Λίβανο, τώρα χρησιμοποιούνται για τη διαφυγή των αμάχων - με πολύ υψηλό αντίτιμο - Ελάχιστες πλέον οι διαθέσιμες θέσεις σε πτήσεις
LIFO NEWSROOM
Τον «πιθανότερο διάδοχο» του Νασράλα φέρεται να δολοφόνησε το Ισραήλ

Διεθνή / Τον «πιθανότερο διάδοχο» του Νασράλα φέρεται να δολοφόνησε το Ισραήλ

«Δεν έχουμε επαφή με τον Χασέμ Σαφιεντίν από χθες», είπε στο Reuters πηγή από τον Λίβανο - Τα ισραηλινά πλήγματα έχουν αποδεκατίσει την ηγεσία της Χεζμπολάχ, σχολιάζει το πρακτορείο ειδήσεων
LIFO NEWSROOM