Ελάτε να σας κάνω το τραπέζι...

Ελάτε να σας κάνω το τραπέζι... Facebook Twitter
0

Escamoles - Μεξικό
Είναι τα αυγά ενός μεγάλου μαύρου μυρμιγκιού Liometopum το οποίο φωλιάζει στις ρίζες φυτών maguey & agava. Η περισυλλογή τους είναι επικίνδυνη καθώς είναι εξαιρετικά δηλητηριώδη.
Έχουν υφή τυριού cottage και συνήθως τρώγονται σε τάκο με γκουακαμόλε...

Casu Marzu - Ιταλία, Σαρδηνία
Τυρί απο πρόβιο γάλα «μολυσμένο» με Piophila Casei, ή αλλιώς «μύγα του τυριού». Το αποτέλεσμα είναι ένα τυρί σε αποσύνθεση με σκουλίκια. Οι κάμπια αυτή μπορεί να πηδήξει έως και 6 ίντσες κάνοντάς το το μόνο φαγώσιμο που χρειάζεται προστασία ματιών...

Lutefisk - Νορβηγία
Ένα παραδοσιακό Νορβηγικό πιάτο το οποίο περιλαμβάνει μπακαλιάρο ο οποίος έχει μαριναριστεί για μέρες σε... αλισίβα (!!!) εως ότου η σάρκα του να είναι αρκετά καυστική ώστε να διαλύει ασημένια μαχαιροπήρουνα!

Baby mice wine - Κορέα
Ναι, καλά διαβάσατε! Είναι ένα κινέζικο-κορεάτικο τονωτικό το οποίο έχει γεύση βενζίνης... Νεογέννητα ποντίκια αρπάζονται απο τις μητέρες τους με τα μάτια ακόμα κλειστά και ενώ είναι ακόμα ζωντανά στοιβάζονται σε μπουκάλι με κρασί απο ρύζι και αφήνονται εκεί να βράσουν...

Balut - Φιλιπίνες
Αυγά πάπιας τα οποία έχουν επωαστεί μέχρι να βγάλουν φτερά και ράμφη και τότε βράζονται ζωντανά... Τα κόκκαλα προσδίδουν στην τραγανιστή υφή...

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ