Δικαστήριο απαγόρευσε κάθε δραστηριότητα των "Αδελφών Μουσουλμάνων"

Δικαστήριο απαγόρευσε κάθε δραστηριότητα των "Αδελφών Μουσουλμάνων" Facebook Twitter
0

Δικαστήριο της Αιγύπτου διέταξε την απαγόρευση «κάθε δραστηριότητας» των Αδελφών Μουσουλμάνων καθώς και την κατάσχεση της περιουσίας της οργάνωσης, τουλάχιστον μέχρι να ασκηθεί η σχετική έφεση.

«Το δικαστήριο απαγορεύει τις δραστηριότητες της οργάνωσης των Αδελφών Μουσουλμάνων και της ΜΚΟ που διαθέτει και όλες τις δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχει και οποιαδήποτε οργάνωση προέρχεται από αυτές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του δικαστηρίου Μοχάμεντ αλ Σάγεντ.

Είναι πολύ πιθανόν να απαγορευθεί, βάση της προαναφερθείσας απόφασης το Κόμμα της Ελευθερίας και της Δικαιοσύνης, (σ.σ: το πολιτικό σκέλος των Αδελφών Μουσουλμάνων που είχε κερδίσει με τις βουλευτικές εκλογές το 2011).

Πιθανό είναι επίσης να απαγορευθεί η Συμμαχία Εναντίον του Πραξικοπήματος, η οργάνωση οπαδών του Μόρσι που αμφισβητεί τις νέες αρχές της χώρας.

Παράταση κατά 2 μήνες της "κατάστασης έκτακτης ανάγκης"

Η στρατιωτική κυβέρνηση της χώρας έχει ανακοινώσει την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης κατά 2 μήνες, για λόγους ασφαλείας.

Να υπενθυμίσουμε ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης ισχύει σε όλη την Αίγυπτο από τις 14 Αυγούστου, ημέρα κατά την οποία ο στρατός επενέβη μαζί με την αστυνομία και διέλυσε με τη βία δύο συγκεντρώσεις υπέρ του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι στο Κάιρο, σκοτώνοντας εκατοντάδες διαδηλωτές.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM