Το παζλ στον αέρα

Facebook Twitter
0

Το Παζλ στον αέρα 

(Σκέψεις  με αφορμή κομμάτια των Στέρεο Νόβα) 

Δεν είχαμε κινητά αλλά βρισκόμασταν όποτε θέλαμε/ Δεν είχαμε καμία ρυτίδα αλλά και καθόλου μυαλό/ Επαναλαμβάναμε σαν αυτιστικά στον περιπτερά «Ήρθε το 01.Ήρθε το 01.Ήρθε το 01».Το περιοδικό ήταν ένα παράθυρο στα νέα πράγματα. Τώρα δεν υπάρχουν παράθυρα. Το δίκτυο γκρέμισε τα πάντα , πρόσβαση παντού ,δεν χρειαζόμαστε κανένα περιοδικό/ Ήμασταν ηλίθιοι. Πιστεύαμε ότι δεν θα φτάσουμε τα τριάντα , όχι επειδή θα πεθάνουμε από τις καταχρήσεις αλλά γιατί έτσι απλά κάτι θα γινόταν και δεν θα φτάναμε τα τριάντα. Νομίζαμε ότι ο χρόνος είναι γιο-γιο. 29 και πίσω 20. Τελικά τα κλείσαμε/ Ανάβαμε κεριά σε ερημικές εκκλησίες  για να συγχωρεθούν οι αμαρτίες του Cobain.Όχι επειδή πιστεύαμε σε θεό αλλά για πλάκα μετά το ξενύχτι/ Βλέπαμε το «Πλυντήριο» που παρουσίαζε η Σελάνα Βροντή και η Μελίτα Κάραλη στο Seven X  και νομίζαμε ότι η φάση θα κρατήσει για πάντα .Ότι η τηλεόραση θα γεμίσει με τρελές τύπισσες όπως η Μελίτα που την μια παίρνουν συνέντευξη από ένα παππού στο Πλανητάριο και την άλλη από τον Alex της Φάρμας / Νομίζαμε ότι διαβάζοντας Coupland ήμασταν κάτι ιδιαίτερο. Ότι ανήκαμε σε κάποια ξεχωριστή φυλή που που είχε βρεί το μυστικό και ξεχώριζε από την πλέμπα /Κοροιδεύαμε τους σκυλάδες και τελικά κάποιοι φίλοι μας μετά από χρόνια έγιναν οι χειρότεροι/  Νομίζαμε ότι το σκέψου θετικά αρκεί για να τα αλλάξεις όλα. Τελικά καταλάβαμε με τα χρόνια ότι δεν είναι αρκετό , χρειάζεται να κάνεις και  κάτι εκτός απ το να σκέφτεσαι/ Πιστεύαμε στην φιλία νομίζοντας ότι είναι «ο δεσμός των 90’ς». Εδώ κάπου πέσαμε μέσα. Κάποιες φιλίες άντεξαν με τα χρόνια και έγιναν καλύτερες / Νομίζαμε ότι θα κάνουμε παιδιά και θα περιφερόμαστε από festival σε festival σαν νέοι χίπις . Τελικά όσοι έκαναν άντε μέχρι τους παιδότοπους να φτάνουν σήμερα άσε που καλά καλά δεν υπάρχουν φεστιβάλ της προκοπήςΝομίζαμε ότι κανείς δεν θα πεθάνει. Ότι θα είμαστε για πάντα τα  χαρούμενα παιδιά χωρίς δυσάρεστες σκέψεις ,χωρίς προβλήματα/ Νομίζαμε ότι αν σηκώναμε τα χέρια στον αέρα χορεύοντας θα μας έσωζε κάποια μαγική δύναμη/ 

 Ποιος νοιάζεται για το τι νομίζαμε τότε ; 

Σημασία έχει ότι είμαστε ζωντανοί και συνεχίζουμε  

Υ.Γ 

«Μερικές φορές τις νύχτες περνάς σε κλειστά κλαμπ της συμφοράς νιώθεις πως είσαι ανασφαλής σε κάθε κατάχρηση επιρρεπής»    

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ