Slaves VS Hype

Slaves VS Hype Facebook Twitter
0

 

 (Η άλλη Ινδία του φωτογράφου Pete Pattisson)

 

Στην ανοιξιάτικη έκδοση του περιοδικού intelligent life κυριαρχεί ένα θέμα 12 σελίδων με  τίτλο «Οι σκλάβοι του 21ου αιώνα» .

 

Άνθρωποι όλων των ηλικιών , πολλά παιδιά και γυναίκες ανάμεσα τους ,  σε απάνθρωπες συνθήκες για ένα κομμάτι ψωμί περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σπάζοντας και μεταφέροντας τούβλα στην Ινδία του 21ου αιώνα.

 

Οι συγκλονιστικές φωτογραφίες του  Pete Pattisson δείχνουν το άλλο πρόσωπο της Ινδίας που απέχει πολύ από το τελευταίο hype που δημιουργήθηκε με το Slumdog millionaire . 

 

Η «δουλειά» ξεκινάει στις δυο τα ξημερώματα μέχρι το μεσημέρι σπάνε τούβλα και στην συνέχει τα μεταφέρουν μέχρι αργά το απόγευμα.

Οι πιο τυχεροί δουλεύουν για κάποιους μήνες και τον υπόλοιπο χρόνο ασχολούνται με την γεωργία .

Οι υπόλοιποι είχαν  πάρει ένα δάνειο για να καλύψουν κάποιες βασικές τους ανάγκες στην συνέχεια  δεν κατάφεραν να  το ξεχρεώσουν και έγιναν έρμαιο στα χέρια των εργοδοτών. 

Οι εικόνες  που σοκάρουν περισσότερο είναι αυτές των ανθρώπων που κρατούν τις φωτογραφίες των νεκρών συγγενών τους  στα χέρια .Δολοφονήθηκαν από τους εργοδότες επειδή δεν μπόρεσαν να πληρώσουν το χρέος.

Καθένας από αυτούς  έχει μια διαφορετική τραγωδία να σου διηγηθεί.

 

 Χθες το βράδυ κατάφερα να δω το Slumdog millionaire Η  κάμερα του Danny Boyle έτρεχε λαχανιασμένη(όπως  Trainspotting) για δυο ώρες και στο τέλος νίκησε η αγάπη.

Στο σινεμά βέβαια πάντα η αγάπη νικάει.

 

Στον αληθινό κόσμο κάποιοι Ινδοί  δεν έχουν την πολυτέλεια να κάνουν τέτοιες σκέψεις. Κάθε μέρα είναι και ένας αγώνας για να μείνουν ζωντανοί.

Η «αγάπη»(σ.σ ότι και αν σημαίνει πια αυτή η τσιχλόφουσκα) απασχολεί την δύση.  

 

Υ.Γ1

Το περιοδικό Intelligent life θυμίζει τις παλιές καλές μέρες των περιοδικών που είχαν πάντα κάτι καινούριο να πουν .

Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντα θέματα η απίστευτη ιστορία του  «Βασιλιά  των Bloggers» , όπως τον αποκαλεί το περιοδικό , Andrew Sullivan .Το blog του ονομάζεται Daily Dish για όσους θέλουν να ψάξουν περισσότερο

 

ΥΓ2

 

Και μέσα σε όλα αυτά η είδηση ότι τα παιδάκια που πήραν μέρος στην ταινία του Boyle αρνούνται να επιστρέψουν στις παράγκες .Θέλουν κανονικό σπίτι.

Ο σκηνοθέτης για αρχή θα τους καλύψει τα έξοδα να μείνουν σε σπίτια «όχι μακριά από τις γειτονιές που μεγάλωσαν».Για πόσο  καιρό  ;
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ