O θάνατος του Κυρίου

Facebook Twitter
0

Με τον θάνατο του Χρηστου Λαμπρακη σήμερα το πρωί στο Ωνάσειο, μετά την εγχείρηση καρδιάς στην οποία είχε υποβληθεί, κλείνει ο κύκλος των Ελλήνων εκδοτών που είχαν μια κάποια παιδεία. Δεν ήταν πιο άγιος από άλλους και έπαιζε το κοινωνικοπολιτικό παίγνιο με την δέουσα σκληρότητα. Όμως είχε γούστο και ήταν διανοούμενος -πράγμα που πλέον σπανίζει μεταξύ των εκδοτών νέας κοπής που κινούνται μεταξύ μπουζουξίδικου και κίτρινης τηλεόρασης. Και το Μέγαρο Μουσικής μπορεί να χτίστηκε με τα χρήματα του Ελληνικού Λαού, χωρίς αυτόν όμως δεν θα υπήρχε. Όπως μερικές πολύ καλές στιγμές των ελληνικών media: ο Οικονομικός Ταχυδρόμος, οι Εποχές, το παλιό ημερήσιο Βήμα, η εποχή του Νίτσου στα Νέα και δεκάδες άλλες πρωτοποριακές χειρονομίες στα περιοδικά.

Ο Χρήστος Λαμπράκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1934.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ