Κινητό τηλέφωνο και ανθρώπινο oν

Facebook Twitter
0

 

(πως βιώσαμε τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της κινητής τηλεφωνίας)

 kamena aftia

Και την περσινή χρονιά  η κυρίαρχη τάση ήταν :Θα μου κόψεις τα δάχτυλα  για να μου πάρεις το κινητό τηλέφωνο και πάλι μην είσαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρεις

Ο Έλληνας αγάπησε πιο πολύ το κινητό του από οτιδήποτε άλλο.  

Πήρε και έδωσε σε αυτή την σχέση με πάθος σαν να ήταν η τελευταία φορά που αγόραζε , έμεινε με ανοιχτό το στόμα μπροστά στα νέα μοντέλα που κρατούσαν οι κόκκινοι υπάλληλοι και πάντα έλεγε «αυτό είναι το τελευταίο που παίρνω τα έχει όλα»

 

Όμως δεν ήταν .Κάθε μέρα τα νέα μοντέλα έβγαιναν σαν τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας .Ένα πέταγες δέκα τσάμπα με σύνδεση σου έδιναν και εσύ με φρύδι υπερυψωμένο έλεγες «Ετούτο δω πιάνει και στα κατσάβραχα και στις ερημικές παραλίες και στο Ακρωτήρι της Καλής Ελπίδας αμαλάχει»

 

Όμως μαλάκα Φόρεστ Γκαμπ ποια Καλή Ελπίδα ;Τον κακό σου τον καιρό έχεις από την μέρα που το αγόρασες .Τηγάνι κοντεύει να σου γίνει ο εγκέφαλος από τις ώρες που μιλάς και το δάχτυλο έχει πάθει κράμπα από τα μηνύματα .

 

Στο θέμα ντιζάιν κυριάρχησαν αυτά που έχουν κολλημένα πάνω τους κάτι μπιχλιμπίδια που μοιάζουν «με διαμαντάκια όπως στο βίντεο του Nivo» και έτσι οι δεκαεξάχρονες που ήταν μέχρι πριν ένα χρόνο Emo την φετινή χρονιά έγιναν ξανά χιπχοπούδες (μου αρέσει η λέξη. Κάνει λίγο ελληνοπούλες ).Αυτό ήταν ένα από τα καλά που έφεραν τα κινητά :Έκαναν ξανά επαναστάτες τους νέους .Τους οδήγησαν στις  κοινότητες των ΒΒΓ  (Βρώμικων Βορείων Γκέτο) γιατί είχαν πέσει στην απάθεια.

 

Οι πιο κυριλέ κυρίες δεν προτίμησαν τα κινητά των δεκαεξάχρονων κοριτσιών .Πως θα μπορούσαν άλλωστε ;Αγόρασαν ότι ταίριαζε με την τσάντα τους ή τέλος πάντων κάποιο ακριβότερο από αυτό που έχει η κομμώτρια τους .Γιατί ναι είναι αλήθεια :Αν φτάσεις στο σημείο να έχεις ίδιο κινητό με αυτό της κομμώτριας σου κάτι δεν πάει καλά .

 

Έτσι σκέφτονται όσες έχουν λίγο μυαλό , αγνοώντας ότι οι κομμώτριες βγάζουν τα κέρατα τους και μπορούν να έχουν ότι κινητό γουστάρουν πριν από εσένα που τα σκας κάθε εβδομάδα για μια «βαφούλα».

 

Οι άντρες χρήστες κινητού τηλεφώνου προτίμησαν το «καλώδιο που κρέμεται» ή αυτό που «εάν έχω μυτερά αυτιά είμαι εξωγήινος κυρ Χαρδαβέλλα».Έτσι είναι οι άντρες .Πρέπει  κάτι να τους κρέμεται για να μπορέσουν να κυκλοφορήσουν στο δρόμο , αφήνοντας πικραμένους  τις ντουλάπες-παλικάρια  των μαγαζιών να ψάχνουν να βρουν τρόπους για να ξεχωρίσουν (δυο καλώδια , ένα σε κάθε αυτί ίσως ;)

 

 

Στον τομέα οικογένεια επήλθε με την χρήση κινητού η αποξένωση, οι καυγάδες και  βαρεμάρα. Πράγμα ενθαρρυντικό για τους οικογενειακούς συμβούλους γιατί και αυτοί το ψωμάκι τους θέλουν , ο πίνακας του ΟΑΕΔ γεμάτος από δαύτους είναι .

 

Τα κινητά έφεραν και ένα καλό την φετινή χρονιά .Πολλοί ήταν αυτοί που ανακάλυψαν τον συγγραφέα που έκρυβαν μέσα τους , με όλα αυτά τα γεμάτα μέλι και κάρδαμο μηνύματα που έστειλαν σε γνωστούς και άγνωστους παραλήπτες ,και σκέφτονται σοβαρά να στρώσουν κώλο μήπως γράψουν κανένα βιβλίο για να το διαβάζουν οι αμόρφωτοι τα καλοκαίρια μαστουρωμένοι απ τα Κόπερτον .Καθόλου κακή σκέψη , αν σκεφτείς ότι τα τελευταία χρόνια όλοι γνωρίζουμε έναν τουλάχιστον άνθρωπο που έχει γράψει βιβλίο ή θέλει να γράψει .Στους λογοτέχνες , χρήστες κινητού τηλεφώνου θα κολλήσουμε ;

Ψωμί θέλει να φάει ο κόσμος και κρίση έχουμε οπότε , βουρ στα λαπτοπάκια

 

Απόλυτοι νικητές τις φετινής χρονιάς ήταν  φυσικά οι έλληνες διαφημιστές που ανέβασαν τις μετοχές τους δημιουργώντας ονειρικούς κόσμους κινητής τηλεφωνίας , ανεξάρτητα κρατίδια χαμογελαστών  ανθρώπων εκεί όπου οι καλοσυνάτοι γέροι παίζουν με ήσυχα πιτσιρίκια , οι γιαγιάδες ετοιμάζονται να κάνουν μακροβούτι χωρίς μπουκάλα και τα φαντάρια γουστάρουν τρελά να καθαρίζουν πατάτες γιατί αφού έχουν κινητό τα έχουν λύσει όλα

 

Τέλος η λέξη πακέτο ήταν αυτή που χρησιμοποίησαν περισσότερο οι χρήστες κινητών τηλεφώνων που μαζί με τα ρεφρέν «αυτού του απίστευτου κομματιού που πως το λένε δεν θυμάμαι αλλά φίλε είναι απίστευτο μήπως το ξέρεις ;» μας κάνουν να αναρωτιόμαστε :Υπήρχε πράγματι ζωή πριν το κινητό τηλέφωνο ή μήπως την ονειρευτήκαμε ;

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ