Στο chatroulette

Facebook Twitter
0

 

(αναζητώντας απεγνωσμένα ένα ντυμένο χρήστη)

 chatroulette

Ήμουν στο Chatroulette το σαββατοκύριακο και ομολογώ ότι κόλλησα. Στην αρχή δεν έδειχνα πρόσωπο. Είχα στρέψει την κάμερα σε ένα τεύχος του 01 και περίμενα να πέσω σε παλιό αναγνώστη του περιοδικού για να αρχίσουμε την κουβέντα για τα 90’s.Κάψιμο. Κανένας αναγνώστης δεν βρέθηκε .Μετά από μια ώρα είπα να στρέψω την κάμερα στο πρόσωπο μου.

 

Έβλεπα όλο αυτό τον on line αυνανισμό των περισσότερων εκεί μέσα και σκεφτόμουν πόσο δύσκολο είναι να διατηρήσει κάποιος την στύση του με κάτι τέτοιο. Μπορεί να σε φτιάχνουν όλα αυτά τα πρόσωπα ;Εκτός εάν σε φτιάχνει η ιδέα να δείχνεις τα προσόντα σου σε όλο τον πλανήτη. Πάσο . Μετά από είκοσι λεπτά έπεσα επιτέλους σε ένα ντυμένο στην ηλικία μου τύπο και πρόλαβα να του στείλω μήνυμα ότι το μόνο που θέλω είναι απλά μια κουβέντα και όχι cyber sex.Ήταν ένας παραγωγός ντοκιμαντέρ από το Σαν Ντιέγκο. Πιάσαμε την κουβέντα για την μουσική(άκουγε κάτι άγνωστες Μεξικάνικες μπάντες) , για την πολιτική , για ένα άρθρο που είχα διαβάσει στο Time για το Σαν Ντιέγκο , για τους latin χορούς που έχουν τρελάνει τους Ευρωπαίους ,μου έστειλε ένα link για να ακούσω μια μεξικάνικη μπάντα , του έγραψα να τσεκάρει το site της Vbs tv (του περιοδικού Vice)που έχει απίθανα ντοκιμαντέρ.

 

Στο τέλος σχολιάσαμε όλο αυτή την on line γύμνια χωρίς νόημα , ότι θα μπορούσε το site να γίνει ένας πολύ καλός τρόπος επικοινωνίας με συνανθρώπους μας απ όλο τον κόσμο. Ότι το να βλέπεις και να ακούς τον άλλο που είναι στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού σε real time είναι μια πραγματικότητα που πριν μερικά χρόνια , ούτε υποψιαζόμασταν και τώρα που όλοι σχεδόν έχουμε αυτή την δυνατότητα ,αντί να ανταλλάσσουμε απόψεις   τον ……παίζουμε.

 

Στην συνέχεια το δεύτερο καλύτερο που μου συνέβη στο chatroulette ήταν ένα πιτσιρίκι από την Αμερική που με ρώτησε αν ήθελα να σκιτσάρει το πρόσωπο μου. Δέχτηκα , έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού μου ότι μάλλον κανένα κώλο θα κάνει και ετοιμαζόμουν να πατήσω το Next.Μέσα σε ένα λεπτό είχε κάνει ένα σκίτσο που δεν έμοιαζε πολύ με αυτό που είμαι στην πραγματικότητα αλλά ήταν απίστευτα αστείο γιατί τόνιζε ακόμα περισσότερο κάποια χαρακτηριστικά του προσώπου μου. Γέλασα και άρχισε να μου δείχνει και άλλα σκίτσα που είχε κάνει. Δεν ήταν η ώρα που πέρασα μαζί του τόσο ενδιαφέρουσα όπως με τον προηγούμενο αλλά τουλάχιστον είχαμε επικοινωνήσει και δεν είχαμε ανταλλάξει μπούρδες.

 

Το συμπάθησα το chatroulette. Εκφράζει με έξυπνο τρόπο την πραγματική φύση του ίντερνετ .Γρήγορο (εκατοντάδες πρόσωπα περνάνε σε ένα λεπτό από μπροστά σου) και σκληρό(μπορείς με ένα κουμπί να απορρίψεις τον άλλο).Δεν δημιουργεί ψευδαισθήσεις όπως το facebook με τις ψεύτικες φιλίες του ,ούτε είναι ανιαρό όπως το twitter.Για πρώτη φορά είσαι εσύ με την κάμερα απέναντι , δεν μπορείς να κρυφτεί πίσω από την ανωνυμία των συμβατών chat rooms .Το θέμα είναι αν θες και αν μπορείς να επικοινωνήσεις με έναν άγνωστο  σε ουσιαστικό επίπεδο .Μόνο που πρέπει  να περάσεις όλο αυτό το στόλο από μαλάκες για να βρεις ένα σοβαρό άγνωστο συνομιλητή. Όπως σχεδόν και στην πραγματική ζωή

 

 

Υ. Γ

Ο δημιουργός του είναι ένας 17χρονος Ρώσος.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ