Μια συνέντευξη της Μελίτα Κάραλη

Facebook Twitter
1

 

(και κάποιες σκέψεις )

 

 karali

Ποια γεγονότα της παιδικής σου ηλικίας σε επηρέασαν περισσότερο στο να γίνεις αυτό που είσαι σήμερα ;

 

Δεν πιστεύω ότι πρέπει να αφήνεσαι στα παιδικά σου βιώματα .Νομίζω ότι πρέπει να πειθαρχείς στα όνειρα σου και να βρίσκεις τα μονοπάτια για να γίνεις ο άνθρωπος που θέλεις.

Στα 18 μου χρόνια αποφάσισα να μην είμαι παιδί πια , δηλαδή να μην ποντάρω στο dna των γονιών μου , να φιλτράρω όσα μου έδωσαν και να κρατήσω ότι θα με βοηθήσει στη μάχη με τον εαυτό μου.Πιστεύω ότι μια από τις μεγαλύτερες μάχες που δίνει ο άνθρωπος είναι αυτή με τον εαυτό του. Η μάχη που δίνει να σκοτώνει τα αντανακλαστικά του , τις ευκολίες του , τη ροπή του , τα χούγια του .Είναι μια μάχη που δεν τελειώνει ποτέ ….

 

Τις προάλλες γυρίζαμε μια συνέντευξη με τον Goldie ,ένα Βρετανό μουσικό και καλλιτέχνη .Ο τύπος όταν ήταν μικρός έκλεβε με τον αδερφό του για να φάνε.Ο αδερφός του κατέληξε στην φυλακή .Ο Goldie έγινε διάσημος καλλιτέχνης .Παίζει σε ταινίες έχει δική του δισκογραφική , κάνει εκθέσεις σε όλο τον κόσμο.Δεν απέφυγε τα ναρκωτικά  και την άσωτη ζωή στην διαδρομή , αλλά όπως είπε ο ίδιος «αν εγώ που ήρθα από το πεζοδρόμιο , μπορώ να κάνω όλα αυτά τα πράγματα, φαντάζομαι ότι μπορούν πολλοί να το κάνουν».Το θέμα δεν είναι τι σου δίνουν , το θέμα είναι αν το κάνεις ή τουλάχιστον αν προσπαθείς .

 

 

 

Συνήθως προσπαθούμε να ξεφορτωθούμε τα ελαττώματα μας .Με τα προτερήματα τι γίνεται ;

 

Ναι , σε κάθε νόμισμα υπάρχουν δυο πλευρές , αλλά πρόκειται για την ίδια μάχη με τον εαυτό σου , που δεν σηκώνει φυγοπονίες .Όταν ήμουν μικρή είχα το σύνδρομο της νοσοκόμας .Άκουγα έναν άνθρωπο να παραφέρεται και έλεγε «άχ τι κρίμα έχει φοβερά ελλείμματα ή κόμπλεξ. Χρειάζεται την κατανόηση μας τη στήριξη μας .Τώρα αυτοί οι άνθρωποι με εκνευρίζουν γιατί συχνά  πρόκειται για άτομα που έχουν αφεθεί.Είναι έτσι επειδή απλά τους βολεύει ή επειδή είναι πολύ τεμπέληδες ώστε να τα βάλουν με τον εαυτό τους .

 

 

Τι γνώρισες και τι απομυθοποίησες μέσα από την τριβή τόσων χρόνων στο χώρο των media ;

 

Εάν η ευχαρίστηση του πάρτι είναι μικρότερη από όσο διαρκεί το «χανγκόβερ» , ο πονοκέφαλος της επόμενης μέρας τότε κάτι κάνεις λάθος.Εάν ζεις την επιτυχία σου με δυστυχία δεν είσαι επιτυχημένος .Είδα αρκετούς ανθρώπους να ζουν έτσι και οι επιλογές ή οι προτεραιότητες στη ζωή μου διαμορφώθηκαν με βάση αυτή την εικόνα αρκετές φορές .

 

Από πού αντλείς την αισιοδοξία σου ;

 

Είμαι εκ γεννετής αισιόδοξη και ψύχραιμη μέχρι αναισθησίας .Αλλά πιστεύω και στην δημιουργική φυγή από την πραγματικότητα.

Γι αυτό μου αρέσει να γράφω παραμύθια , να κάνω μασκέ πάρτι με τους φίλους μου ακόμα κι όταν δεν είναι απόκριες ή να προσποιούμαι ότι δεν είμαι εδώ ενώ είμαι (γράφοντας ή φορώντας τα ακουστικά μου π.χ)Η δημιουργική φυγή είναι υψηλή τέχνη , μια τέχνη που φέρνει ισορροπία , αποσυμπίεση και έχει γεννήσει μεγάλα έργα .

Η τέχνη είναι κατεξοχήν φυγή από την πραγματικότητα

Τι θα γινόντουσαν τα μικρά κορίτσια σαν την Άννα Φρανκ χωρίς το ημερολόγιό τους ;Τι θα ήταν οι άνθρωποι χωρίς τους μύθους τους ;Τι θα ήταν η τέχνη χωρίς τον σουρεαλισμό ;Τι θα ήταν η Αθήνα χωρίς το μεγαλείο της Ακρόπολης ;(γέλια)

 

Ποιο είδος ανθρώπων θαυμάζεις ;

 

Θαυμάζω τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν τη λογική , που είναι αυτάρκεις , που διατηρούν τον ενθουσιασμό τους για ζωή , που έχουν σαν οδηγό τους την ηθική , που διαθέτουν συναίσθηση για το διπλανό τους , που τους αρέσουν τα δύσκολα.Καθώς μεγάλωνα η εικονοποίηση και η αναφορά αυτού που σου περιγράφω ήταν πάντα ο πατέρας μου

 

Πες μας για το νέο σου project

 

Με τον Νίκο Πατρελάκη στήνουμε μια ιντερνετική τηλεόραση ή αν θέλεις ένα ιντερνετικό βιντεο – περιοδικό . Ονομάζεται DOC TV και πρόκειται να λειτουργήσει μέσα στην άνοιξη του 2010

Θα περιέχει ανθρωπένια ντοκιμαντέρ , ρεπορτάζ και συνεντεύξεις για τη ζωή , την κουλτούρα , τις νέες τάσεις , την τεχνολογία , τους ανθρώπους που θαυμάζουμε .Είναι κάτι τελείως διαφορετικό απ ότι έχουμε δει ως τώρα , δεν υπάρχει κάτι ανάλογο στην Ελλάδα.Είναι όλο με την ατμόσφαιρα του ντοκιμαντέρ , εξού και το όνομα , γυρισμένο σε High Definition ανάλυση , παρόλο που φτιάχνεται για το ίντερνετ.

 

Επιλογή ερωτήσεων από την συνέντευξη της Μελίτα Κάραλη στο

 

τεύχος 18 του  free press της Χαλκίδας αν 

 

 

 

 

ΥΓ

 

Είναι ελπιδοφόρο  να βλέπεις ορισμένα πρόσωπα των ελληνικών «εναλλακτικών media»(μάλλον δεν υπάρχει αυτός ο όρος αλλά δεν μπορώ να βρω κάτι άλλο) να μην επαναπαύονται με τα χρόνια αλλά να παραμένουν αγύριστα κεφάλια.

Η Μελίτα Κάραλη απ ότι φαίνεται κάνει την δουλειά της σήμερα με τον ίδιο ενθουσιασμό που έκανε την   εκπομπή «Πλυντήριο» στο Seven X μαζί με την Σελάνα Βροντή , όταν έκανε   ρεπορτάζ για το πλανητάριο με μουσική υπόκρουση ηλεκτρονικές καμενιές και συνεντεύξεις  του υπεύθυνου για τα πάρτι στα Οινόφυτα Alex.

 

Ζούμε σε εποχές που οι πάλαι ποτέ «δύσκολοι» ένα τσακ θέλουν  να βρεθούν στο πλατό του Θέμου για να χαριεντιστούν μαζί του , να κάνουν διαφήμιση για ότι να ναι , να μιξάρουν κομμάτια της απόλυτης , να ξεχάσουν για λίγα φράγκα ότι κάποτε υπήρξαν νέοι και ακριβοθώρητοι.Τουλάχιστον  υπάρχουν κάποιοι  που δεν πάνε με την πεπατημένη , όπως η περίπτωση της Κάραλη …

 

ΥΓ2

Τελικά όσο τα χρόνια περνάνε αποκαλύπτεται το πραγματικό μας πρόσωπο .Όλοι κάποτε υπήρξαμε νέοι και ασυμβίβαστοι.Τώρα;

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

1 σχόλια
Πάντως η Μελίτα επεσήμανε κάτι πάρα πολύ σημαντικό, σχετικά με τα αρνητικά βιώματα της παιδικής μας ηλικίας. Και έδωσε το παράδειγμα των δυο αδελφών που πέρασαν μια κόλαση κι όμως ο ένας ξέφυγε από την προδιαγεγραμμένη μοίρα του κακοποιημένου παιδιού. Πρέπει να σταματήσει πια να χρησιμοποιείται η παιδική ηλικία σαν άλλοθι ή σαν απόλυτο κισμέτ. Έχει κάνει πολύ κακό αυτή η αντίληψη κιεκτός ακραίων περιπτώσεων δεν δικαιολογείται. Ίσως και σαν Ελλάδα είμαστε οι μανιοκαταθλιπτικοί που δεν μπορέσαμε ποτέ να προχωρήσουμε λόγω ενός "παιδικού τραύματος". Της Τουρκοκρατίας ας πούμε;