Μια Ελληνίδα στο Palazzo...

Facebook Twitter
0

Ενώ πίσω στην πατρίδα στέγνωσαν οι γλώσσες τους για αν η Λίλη Ξαπλωτού θα παίξει σήριαλ με θέμα τη ζωή του μανάβη της γειτονιάς, στη Βενετία έτριβαν τα χέρια τους για το ποιος θα πάρει το χρυσό λιοντάρι. Το 67ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας διήρκησε από την 1η έως τις 11 Σεπτέμβρη. Ανάμεσα στις ταινίες που προβλήθηκαν στο φεστιβάλ ήταν και το La Commedia του γνωστού Αμερικάνου σκηνοθέτη Amos Poe, όπου συμμετείχε η δικιά μας Άννα Ρεζάν Κριτσέλη.

Ο Αmos Poe είναι ένας από τους πρωτοπόρους του Αμερικανικού Ανεξάρτητου κινηματογράφου. Υπήρξε ένας από τους ιδρυτές του κινήματος No Wave Cinema, ενός ανεξάρτητου επαναστατικού κινήματος στον κινηματογράφο, που λέγεται ότι επηρέασε δημιουργούς όπως ο Jim Jarmusch, ο οποίος εμπνεύστηκε την ταινία Permanent Vacation μετά τη θέαση του Foreigner.

Η νεαρή ηθοποιός πάτησε για δεύτερη φορά φέτος το κόκκινο χαλί, μετά τη συμμετοχή της στο φεστιβάλ των Καννών το Μάιο. Η ασπρόμαυρη εξώπλατη δημιουργία του φίλου της Διονύση Χαλικιά και το φοβερό styling που επιμελήθηκε η βραβευμένη ενδυματολόγος Bianca Nikolarezi,  την έκαναν αναμφισβήτητα μία από τις παρουσίες που έκλεψαν την παράσταση. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η πρεμιέρα της ταινίας άρχισε 40 λεπτά αργότερα – εδώ οι Ιταλοί καταρρίπτουν το «ούνα φάτσα ούνα ράτσα», καθώς στις δικές μας νύχτες πρεμιέρας αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ.

Mπορώ χωρίς καμία απολύτως επιφύλαξη να στοιχηματίσω ότι το όνομα της Άννας Ρεζάν Κριτσέλη θα μας απασχολήσει έντονα τα επόμενα χρόνια. Αρχικά τη γνωρίσαμε μέσα από τις συμμετοχές της στα περισσότερα και τα πιο επιτυχημένα ελληνικά σήριαλ ( Η ζωή της άλλης, Λόλα, Το κόκκινο Δωμάτιο, Litsa. Com, Ίχνη, Γιούγκερμαν, Ματωμένα Χώματα και πολλά άλλα.) Συμμετείχε στο φεστιβάλ Καννών φέτος με την ταινία ‘’Love at first sight’’ της Patricia di Salvo , στην οποία υποδύεται τη Sasha. Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στο Los Angeles.


Τον Οκτώβριο αναμένεται η πρεμιέρα της πολυσυζητημένης ταινίας του Νίκου Ζερβού ’Show Bitch’’, στην οποία και πρωταγωνιστεί.

Αυτό που είναι όμως ιδιαίτερα λυπηρό είναι το γεγονός ότι ενώ στη χώρα μας υπάρχουν παιδιά σαν την Άννα που από τόσο νεαρή ηλικία  έχουν καταφέρει τόσα πολλά εντός και εκτός συνόρων, τα ελληνικά περιοδικά ασχολούνται με τις διακοπές και τα φλερτ διάφορων wanna be μοντέλων/ηθοποιών/τραγουδιστών. Ρωτώντας την αν αυτό το ελληνικό φαινόμενο την ενοχλεί, μου απάντησε κλείνοντας το μάτι: ‘’Είμαι πολύ χαρούμενη που συμμετέχω σε μια τέτοια ταινία με πολύ αξιόλογους συντελεστές κι ας μην είμαι στα εξώφυλλα’’.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ