Λίγο πριν και λίγο μετά το 2011

Facebook Twitter
0

Οι λέξεις, οι προτάσεις και οι πρωταγωνιστές που σημάδεψαν τα αγαπημένα μας Χριστούγεννα

Παναθηναϊκός: Ο ποδοσφαιρικός! Χωρίς πρόεδρο, χωρίς λεφτά, χωρίς μεταγραφές, χωρίς Αντωνίου, χωρίς στόχο, χωρίς προσανατολισμό, χωρίς καρδιά, χωρίς γενιά!

Νίκος Νιόπλιας: Το interview των εορτών! Έβρισε, έκανε, έρανε, πόνεσε, αθώωσε τον εαυτό του και το όνομα των εορτών που δεν είναι άλλο από το: Κέζος. Δεν βρήκε κανένα λάθος στον εαυτό του και όλα τα κακά της μοίρας του προήλθαν από μυστικούς μηχανισμούς και αόρατα χέρια που δεν μπορούσε να κατονομάσει. Αν κάτι μας έχει μάθει η ζωή είναι όταν κάποιοι άλλοι επιβουλεύονται εσένα και το έργο σου, αν δεν τους αναφέρεις, τότε μόνος σου έβαλες τα χέρια σου και έβγαλες τα μάτια σου.

Ρέφικ Τζιμπούρ: "Τρομοκράτης" ή στόκος; Πλακώθηκε με τον Μανόλο -είμαι όλη η ΑΕΚ- Χιμένεθ και βρέθηκε πάλι εκτός ομάδας. Πολλοί λένε ότι αν δεν ήταν οξύθυμος θα ήταν μεγάλος παίκτης.

Λάρισα: Από το κακό στο χειρότερο. Αν υποβιβαστεί θα είναι η μόνη ομάδα που θα έχει γήπεδο ευρωπαϊκών προδιαγραφών και θ' αγωνίζεται εναντίον της Κολοπετινίτσας.

Σέρζε Κόσμι: ιταλική φίρμα πάει για τον πάγκο της Καβάλας. Ο τρίτος προπονητής για φέτος. Εξάλλου, η Καβάλα είναι μια από τις ομάδες που παίρνει προπονητές για να κάθονται και να δίνει τις οδηγίες ο Μάκαρος... Η περίπτωση Κόσμι είναι διαφορετική γιατί ο Ιταλός έχει άποψη και δεν έχει διστάσει στο παρελθόν να συγκρουστεί με προέδρους και παράγοντες. Έχει περάσει και από την κομμουνιστική Λιβόρνο βλέπετε.

Μεταγραφές: Λεφτά δεν υπάρχουν.

Μανιάτης-Κουμουρτζί: Ό,τι πιο αξιόλογο πάει να γίνει. Ο Ολυμπιακός θέλει τον Γκανέζο και υπολογίζει το Μανιάτη σαν αντικαταστάτη του Τοροσίδη για την επόμενη χρονιά. Δεν είναι κακή η σκέψη αλλά το πρόβλημα είναι πως η ιστορία έχει δείξει πως οι παίκτες του Πανιωνίου όσο εξαιρετικοί είναι στην ομάδα τους άλλο τόσο άχρηστοι είναι όταν μεταπηδούν σε μεγαλύτερο σύλλογο. Ας μην είμαστε γκαντέμηδες, όμως.

Τζιμπρίλ Σισέ: Στα πόσα τον πουλάς;

Δημήτρης Διαμαντίδης: Καλύτερος παίκτης της Ευρωλίγκας για το μήνα Δεκέμβριο. Άξιος! Πλησιάζει και το ντέρμπι στις 12 Ιανουαρίου και όλες οι πράσινες ψυχές στηρίζονται πάνω του.

Καλή χρονιά να έχουμε...

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ