Διαψεύδει ο Τσίπρας τα περί παρακολούθησης τηλεφωνημάτων

Διαψεύδει ο Τσίπρας τα περί παρακολούθησης τηλεφωνημάτων Facebook Twitter
3

Μετά από μια μέρα ήρθε επισήμως η διάψευση από τον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με δημοσίευμα της Real News που φέρει τον Α. Τσίπρα, να είπε κατά τη διάρκεια της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος ότι η ΕΥΠ παρακολουθεί τα τα τηλέφωνά του και μάλιστα να προειδοποιεί τα μέλη του κόμματος να προσέχουν τα δικά τους.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

 

«Το δημοσίευμα της Real News δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Οφείλουμε, όμως, να συγχαρούμε τον κ. Δένδια και τον κ. Κεδίκογλου για τα αντανακλαστικά που δείχνουν απέναντι σε ανυπόστατα δημοσιεύματα. Δεν ήταν ίδια βέβαια η αντίδραση τους απέναντι σε συγκεκριμένες καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, όπου και σφύριζαν αδιάφορα.

Πάντως, αφού ανοίγει έστω και με αυτόν τον τρόπο το ζήτημα των παρακολουθήσεων, θα έπρεπε, σε μια χώρα μάλιστα όπου έχει ερευνηθεί υπόθεση παρακολούθησης πρώην πρωθυπουργού, να γίνει συζήτηση στη Βουλή για το θέμα και να τεθούν η ΕΥΠ και η Αντιτρομοκρατική υπό κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Για μια ακόμη φορά, όμως, σε ένα κρίσιμο θέμα εθνικής ασφάλειας και δημοκρατίας, η κυβέρνηση διαλέγει το δρόμο των φτηνών επικοινωνιακών παιχνιδιών».

Κεδίκογλου: Διαψεύδει ή όχι;

 

Είχε προηγηθεί δήλωση του κυβερνητικού εκπρόσωπου, Σίμου Κεδίκογλου, που καλούσε τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση σχετικά με το δημοσίευμα: «Πέρασε ήδη μια ημέρα και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απαντά. Ξαναρωτάμε λοιπόν: Διαψεύδουν ή όχι, το δημοσίευμα με τις απαράδεκτες καταγγελίες του κ. Τσίπρα για τηλεφωνικές παρακολουθήσεις με στόχο τον ίδιο και βουλευτές του;»

Αλλά και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας είχε καλέσει τον ΣΥΡΙΖΑ να διαψεύσει τα δημοσιεύματα, διαφορετικά, τον καλούσε να καταθέσει μήνυση, στον Άρειο Πάγο.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM
Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
«Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

LiFO politics / «Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

Ο Παύλος Γερουλάνος εξηγεί στη Βασιλική Σιούτη γιατί είναι αντίθετος σε μία προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί πιστεύει ότι αυτό θα «ενδυνάμωνε τα άκρα που δεν έχουν πρώτη προτεραιότητα τα συμφέροντα της χώρας, αλλά τα συμφέροντα άλλων χωρών».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

1 σχόλια
Να μια διάψευση που δεν κριτικάρει το μέσο μαζικής ενήμερωσης το οποίο ψευδώς παρουσίασε μια είδηση, αλλά τις αντιδράσεις τρίτων που προκλήθηκαν απο αυτή την δημοσιεύση.Εσείς πιστεύετε ότι Αλέξης Τσίπρας έκανε την δήλωση για τις παρακολουθήσεις;
Οι "τρίτοι" που αναφέρεις είναι η κυβέρνηση που αντέδρασε με τον πιο επίσημο τρόπο πιέζοντας για απάντηση προς τους ίδιους.Το μέσο έχει τις ευθύνες του (αφόσον βεβαίως αληθεύει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ), αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να απαντήσει μόνο στους επικριτές του και όχι σε καθε έναν που λέει οτιδήποτε εναντίον του. Ειλικρινά δεν ξέρω τι σε μπερδεύει.Μ'αρέσει που ρωτάς το Ίντερνετ τι πιστεύει...
well - Εφόσον εμμέσως λες οτι μπορεί και να μην αληθεύει η ανακοινωση του ΣΥΡΙΖΑ κάτι μπερδεύει και εσένα..- Οι τρίτοι μπορεί να είναι οτι να' ναι.. αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις το άδικο πρέπει να ρίχνεται σε αυτόν που διαδίδει το ψέμα. - Με κάθε σχόλιο που κάνει οποιοσδήποτε "ρωτάει" το ιντερνετ τι πιστεύει, don't ya know?