Μποοοοορινγκ...

Facebook Twitter
0

Πολεμικό κλίμα, κομάντο, Καμπούλ, συνθηματολογία αρένας («δεν θα φύγετε ζωντανοί από εδώ), εκρηκτικό κλίμα, κουμάντο, φρούριο, Τουμπανιστάν, αστυνομικέ δυνάμεις, ειδικές δυνάμεις, φωτοβολίδες, καπνογόνα, δακρυγόνα, χειροβομβίδες κρότου λάμψης,  πτυσσόμενα, ρόπαλα, καδρόνια, μπουγάτσες, ασπίδες, ζαμπόν, χάπια, ναρκωτικά, ρετσίνα, τούμπα λίμπρε, παράνοια, θάνατος, απόδραση, Αλκατράζ και άλλα πολλά πολλά πολλά πολλά πολλά πολεμόχαρα ακούμε κάθε φορά που ανεβαίνει ο λεπτέλιπτος Ολυμπιακός στην φλογισμένη Τούμπα. Αυτή τη φορά που θ' απουσιάζουν και οι αιμοδιψείς (sic) θεσσαλονικείς από το γήπεδο για κάποιο λόγο όλα παρά-μυρίζουν μπαρούτι.

Έχει καταντήσει τόσο βαρετή αυτή η επανάληψη. Οι «βάρβαροι» του Βορρά περιμένουν τις «κόκκινες παρθένες» για να τις καταμαστιγώσουν. Όλη την εβδομάδα ασχολούμαστε με τη μετακίνηση και τα πέριξ της Τούμπας λες και φεύγουν τα φανταράκια του Πειραιά γι α τη ζούγκλα του Βιετνάμ. Λες και ποτέ δεν υπήρξε η Ριζούπουλη, ποτέ δεν κατέβηκαν τα προστατευτικά δίκτυα από το πολιτισμένο Καραϊσκάκη, ποτέ δεν μπλόκαραν πούλμαν στο Καλλιμάρμαρο, ποτέ δεν κόπηκαν δάκτυλα γυναίκας στο στίβο του ΟΑΚΑ και ποτέ δεν πέτυχε κανείς επόπτη με κέρμα.

Τι απίστευτη υποκρισία είναι αυτή; Ο Ζαγοράκης λέει ότι στην «Τούμπα κάνουμε εμείς» και άρα θα σας σφάξουμε όλους   αν γουστάρουμε και στον Ολυμπιακό ζητάνε το στρατό να τους φυλάξει. Και όλο αυτό το κλίμα να συντηρείται από τον Τύπο καθημερινά. Οι εφημερίδες (ειδικά οι οπαδικές) μοιάζουν να αναζητούν νεκρούς και δείχνουν ικανές να βάλουν τους δημοσιογράφους να σκοτώσουν.

Και όλα αυτά γιατί; Γιατί ποτέ κανείς δεν έχει πάει στη φυλακή. Γιατί ποτέ δεν έχει γίνει προληπτική προσαγωγή πριν από αγώνα όπως γίνεται στις πορείες, γιατί η αστυνομία κοιμάται και οι πρόεδροι οργιάζουν. Και αυτή η ιστορία συνεχίζεται...

Δεν είπαμε να μην υπάρχουν ωραίες, δυνατές έδρες και εξιταρισμένα πνεύματα. Είναι μέσα στο παιχνίδι. Αλλά διαφέρει από την επεισοδολαγνεία που μας δέρνει...

Καταντάει βαρετό. Καταντάμε βαρετοί...

Προβλέψεις

ΠΑΟΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: 0-0

ΑΕΚ-ΠΑΟ: 0-1

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ