Αποδοκιμάστηκαν Λέτα και Μπαρόζο στην Λαμπεντούζα

Αποδοκιμάστηκαν Λέτα και Μπαρόζο στην Λαμπεντούζα Facebook Twitter
0

O πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα, και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο, αποδοκιμάστηκαν έντονα, κατά τη διάρκεια επίσκεψής τους στην Λαμπεντούζα, ανοιχτά της οποίας πνίγηκαν εκατοντάδες μετανάστες.

Οι κάτοικοι του νησιού, κατηγορούν ευθέως τη Ρώμη και την Ε.Ε. ότι δεν έχουν λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της παράνομης εισόδου μεταναστών κάθε χρόνο στη χώρα.

«Δολοφόνοι», «ντροπή» και «αίσχος» φώναζαν ακατάπαυστα οι κάτοικοι της περιοχής κατά των Λέτα και Μπαρόζο.

Μάλιστα τους «κάλεσαν» στο κέντρο υποδοχής μεταναστών, για να δουν από κοντά τις συνθήκες στις οποίες καλούνται να ζήσουν οι μετανάστες.

Όπως έγινε γνωστό, στην ευρωπαϊκή Σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, δεν συμφωνήθηκε επανεξέταση του καθεστώτος χορήγησης ασύλου σε πρόσφυγες που φτάνουν στην Ε.Ε.

Ο Αντζελίνο Αλφάνο, υπουργός Εσωτερικών της χώρας, ζήτησε από την ΕΕ να παρθούν μέτρα για να μην υπάρχουν στο μέλλον παρόμοιες τραγωδίες.

Από τους περίπου 500 μετανάστες που επέβαιναν στο μοιραίο πλοιάριο, μόνο οι 155 διασώθηκαν. Εντωμεταξύ, τα συνεργεία στην περιοχή δεν έχουν σταματήσει την ανάσυρση σορών από το κουφάρι του πλοίου.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ