Δούκας και Τούλης Σταυρόπουλος

Facebook Twitter
0

Σχεδόν πάντα είχαμε σκύλους στην οικογένειά μου εκτός από τη Ναντού, μια γάτα σιάμ της μητέρας μου, που πρόλαβα μόνο ως τα τρία μου χρόνια. Ήταν μία φοβερή γάτα που έβγαινε βόλτα με λουρί στη Φωκίωνος Νέγρη.

Τώρα, έχω δύο γατιά μου και είναι και τα δύο αρσενικά. Ο μεγάλος, ο Τούλης, είναι δύο ετών και κάτι ψιλά, και ο μικρός, ο Δούκας, ενός. Και οι δύο είναι ελληνικές κεραμιδόγατες. Ο Τούλης είναι o «μεγάλος αδερφος» πανέξυπνος και κοινωνικός και ο Δούκας ντροπαλός  χαδιάρης και λιχούδης!

Τον Τούλη μου τον έφερε η μητέρα μου από την Ακράτα επειδή έχει δύο σκυλιά που δεν τα πάνε καλά με τις γάτες και έτσι δεν μπορούσε να τον κρατήσει. Το τρομερό με τον Τούλη είναι ότι βρήκε την πόρτα του σπιτιού στην Ακράτα ανοιχτή, μπήκε μέσα και δεν έφευγε με τίποτα. Ενώ τον έβγαζε έξω πολλές φορές, αυτός ξανατρύπωνε με την πρώτη ευκαιρία. Η επιμονή του εκτιμήθηκε και έτσι από την Ακράτα βρέθηκε στη Βούλα. Επειδή ζω μόνη και λείπω πολλές ώρες από το σπίτι, δεν ήθελα να μένει ο Τούλης μόνος του μέσα στο διαμέρισμα και έτσι αποφάσισα να του φέρω παρέα. Τον Ιούνιο του προηγούμενου χρόνου, γλίτωσα στο τσακ από μια ρόδα αυτοκινήτου στο Χαλάνδρι στη Δουκίσσης Πλακεντίας ένα άσπρο, με λίγες γκρι πινελιές, μωρό-γατάκι και φυσικά αμέσως κατάλαβα ότι αυτός θα ήταν ο καινούργιος φίλος του Τούλη. Ένας δούκας από τη Δουκίσσης Πλακεντίας.

Δεν είχα συγκατοικήσει ποτέ με γάτες αλλά πάντα είχα στο μυαλό μου ότι ενδεχομένως να είναι το μόνο είδος ζώου που δεν καταπιέζεται μέσα σε ένα διαμέρισμά.

Τους αρέσει να αράζουν σε διάφορα απρόσμενα σημεία μέσα στο σπίτι όπως στους πάγκους της κουζίνας από όπου κάθονται και ρεμβάζουν. Ο Τούλης περνάει πολύ ώρα ξαπλωμένος στο τραπέζι του σαλονιού ενώ ο Δούκας χωμένος από κάτω στις καρέκλες του τραπεζιού. Τέλος, έχει ο καθένας από μια πολυθρόνα στις οποίες ρίχνουν τον ύπνο της ζωής τους.

Αυτό που λατρεύω πιο πολύ πάνω τους είναι οι μουσούδες τους και το πόσο αγαπημένοι και καλοί φίλοι είναι. Επίσης, δεν μπορώ να αντισταθώ στις τρομερές πόζες του Δούκα.

Απολαμβάνω όλα τα κλασσικά πράγματα που κάνουν οι γάτες: τα χάδια, τις αγκαλιές, τον Τούλη που ξαπλώνει στα πόδια μου όταν μαγειρεύω στην κουζίνα, πιο πολύ όμως μου αρέσουν οι χαρές που μου κάνουν όταν γυρνάω σπίτι το βράδυ - τους μιλάω και μου απαντάνε. Άσε και που τις περισσότερες φορές με ακούνε από το αμάξι και με περιμένουν στο μπαλκόνι.

Βρίσκω εξαιρετικά αστείο τον Τούλη που «μιλάει» στον ύπνο του.

Αν έχουν κάνει ποτέ κάτι εξωφρενικό; Ο φίλος μου λέει ότι εξωφρενικό είναι το ότι με αντέχουν!

Σχεδόν όλοι οι φίλοι μου έχουν κατοικίδια που λατρεύουν- δύο από τις καλύτερες μου φίλες έχουν και σκύλο και γάτα που συμβιώνουν υπέροχα μαζί και αυτό είναι κάτι που μου αρέσει πολύ. Προτιμώ τους ανθρώπους που γίνονται φίλοι με τα ζώα τους σε αντίθεση με αυτούς που κρατάνε τις αποστάσεις τους.

Η σχέση που μπορεί να αποκτήσει ο άνθρωπος με τη γάτα είναι σίγουρα είναι θέμα χημείας και όχι αλλεργίας. Οι γάτες πάντως είναι ελαφρώς παρεξηγημένες σε σχέση με τους σκύλους. Μόνο αν κάνει κάποιος αρκετή παρέα μαζί τους θα καταλάβει ότι και αυτές μπορούν να γίνουν πολύ καλοί φίλοι του ανθρώπου. Και ό,τι οι γάτες σέβονται την ησυχία που αναζητά ώρες-ώρες ο άνθρωπος. Αρκεί βέβαια να σεβαστείς εσύ τη δική τους.

Η ίδρυση του φιλοζωικού συλλόγου της Ακράτας ήταν μια πρωτοβουλία ορισμένων φιλόζωων που μένουν εκεί όλο το χρόνο μεταξύ των οποίων και η μητέρα μου. Ξεκίνησαν από το μηδέν, πριν από 4 χρόνια, χωρίς καμία γνώση για τα νομοθετικά πλαίσια που καλύπτουν τέτοιου είδους οργανώσεις και χωρίς να ξέρουν βέβαια τον αγώνα που τους περίμενε στην πορεία. Αυτή τη στιγμή εκτός από τις συχνές εμφανίσεις της μητέρας μου, ως μάρτυρας κατηγορίας και πρόεδρος του φιλοζωικού, στις δικαστικές αίθουσες της Αχαΐας για υποθέσεις κακοποίησης  ζώων (μια από τις πολλές δραστηριότητες του φιλοζωικού) διατηρούν και ένα καταφύγιο αδέσποτων που φιλοξενεί γύρω στους 100 αδέσποτους σκύλους που επισκέπτεται με το ποδήλατό της και φροντίζει καθημερινά η κυρία Πόπη. Δύσκολο έργο που στην πραγματικότητα μπορούν να αναλάβουν μόνο όσοι έχουν βαθιά αγάπη για τα ζώα.

Ι. H Χριστίνα Σταυροπούλου εργάζεται σε εταιρεία παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών και ντοκιμαντέρ και στη διοργάνωση event ως μέλος της ομάδας OUTRO.

Αρχείο
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ