Ο νηφάλιος George Michael είναι πιο περίεργος απ’ τον μαστουρωμένο George Michael.

Facebook Twitter
0

Από κει που ήταν ακριβοθώρητος, δεν ήθελε να εμφανίζεται στα βίντεοκλίπ του, δεν έκανε περιοδείες, δεν του άρεσε το μάρκετινγκ και ήταν αποτραβηγμένος στον κόσμο του (καπνίζοντας 10 με 15 joints την ημέρα), ξαφνικά ο George Michael έκοψε τα πάντα και διαπίστωσε κάτι περίεργο.

Ότι έχει άπλετο χρόνο. Και μπόλικη ενέργεια.

Και από κει που δεν τον ενδιέφερε η αγάπη του κόσμου ή η καριέρα του, τώρα έγινε πιο ανασφαλής κι από 15χρονο που βγάζει το πρώτο τραγούδι του.

Τα πρώτα σημάδια της νέας (υπερ)ενεργητικότητάς του φάνηκαν με το Twitter του. Η ανάγκη του για επικοινωνία [μετά από σχεδόν 15 χρόνια σχετικής απομόνωσης απ’ το κοινό του, ζώντας μακριά απ’ τα φώτα της δημοσιότητας] και η ανάγκη του να μας λέει με κάθε λεπτομέρεια τι έκανε, τι έφαγε και τι βλέπει γύρω του ήταν σχεδόν συγκινητική.

Περίεργο ήταν το ξαφνικό ενδιαφέρον του για το πόσο πουλάει, σε ποια ραδιόφωνα παίζονται τα τραγούδια του κλπ (όλα αυτά τα ρωτάει συνέχεια στο twitter –σα να μην έχει εταιρία ή μάνατζερ!- κι οι θαυμαστές απαντούν, ανεβάζοντας του την αυτοπεποίθηση).

Και μετά με τη νέα του ενέργεια ρίχτηκε στη δουλειά. Ενώ στις εποχές των joint ήταν εξαιρετικά λακωνικός (μουσικά) και δύσκολος, τώρα μοιάζει πως θέλει να είναι συνέχεια στη δημοσιότητα. Διασκεύασε το True Faith των New Order παραμορφώνοντας τη φωνή του σε βαθμό ανεκδότου και έδωσε τα έσοδα απ’ τις πωλήσεις για φιλανθρωπικούς σκοπούς – ξεκάθαρο κόλπο για να γίνει συμπαθής και για να ανέβει στα τσαρτς – κάνοντας μια άνευ προηγουμένου ιντερνετική καμπάνια για το εκτρωματικό τραγούδι. Παρ’ όλη την φιλανθρωπική διαφήμιση και την εμφάνισή του σε ένα σωρό τηλεοπτικές εκπομπές, ακόμα και μεσημεριανές (αυτός ο ακριβοθώρητος!) το τραγούδι πάτωσε.

Εδώ και εβδομάδες προσπαθούσε να επωφεληθεί από το παγκόσμιο ενδιαφέρον για τον Βασιλικό Γάμο, δηλώνοντας ότι θα τραγουδήσει ένα τραγούδι ειδικά για το ζευγάρι κλπ.

Τελικά έκανε μια νυσταλέα διασκευή του You and I του Stevie Wonder (χωρίς παραμόρφωση φωνής ευτυχώς) και τη δίνει σε mp3 δωρεάν σε όλο τον κόσμο απ’ την επίσημη σελίδα του.

Η σελίδα στο σάιτ του δείχνει αυτό:

Attention-seeking είναι η φράση που μου έρχεται στο μυαλό. Όχι μόνο γιατί περίμενα απ’ τον Michael να μην έχει μια τόσο cheesy φιλομοναρχική στάση αλλά και γιατί με το που έδωσε το δώρο ξανάρχισε στο Twitter να πιέζει τους φαν του να ζητούν το τραγούδι να παίζεται στο ραδιόφωνο και μετά να τους ρωτάει αν το έπαιξαν οι σταθμοί.

Ξανά

Και ξανά

Και ξανά

Στην εποχή των social media οι καλλιτέχνες ξεγυμνώνονται. (Τουλάχιστον οι ειλικρινείς, όπως ο George Michael.) Δείχνουν τις ανασφάλειές τους, την ανάγκη τους για αποδοχή, για την επιτυχία που είχαν παλιά. Κάπως κουτοπόνηρα –νομίζοντας ότι δεν φαίνεται- χρησιμοποιούν τους φανς τους για να τονώσουν την αυτοπεποίθησή τους.

Στην περίπτωση του George Michael (ενός απ’ τους καλύτερους τραγουδοποιούς και τραγουδιστές των τελευταίων 30 χρόνων) βλέπουμε έναν άνθρωπο που βγαίνοντας από ένα σκοτεινό τούνελ ναρκωτικών, από μια ρουτίνα απομόνωσης και αδιαφορίας για την καριέρα του, ανακαλύπτει πως η ζωή είναι παιχνίδι. Πως η καριέρα του έχει πλάκα. Και αρχίζει να υποψιάζεται πως ο ίδιος αξίζει να είναι αγαπητός. Και αρχίζει να το θέλει.

Κάνει όλα τα λάθος πράγματα – και με την λάθος (απεγνωσμένη για δημοσιότητα) τακτική. Με έναν περίεργο τρόπο όμως, ο καινούριος πολυπράγμων και παιχνιδιάρικος εαυτός του καταλήγει να είναι αξιαγάπητος, επειδή είναι αληθινός. Και επειδή φαίνεται πως τώρα, πραγματικά, διασκεδάζει τη ζωή του.

Έστω κι έτσι. Απ’ τα τρακαρισμένα αυτοκίνητα, απ’ τις μαστουρωμένες συλλήψεις, απ’ την κατάθλιψη, απ’ τα δικαστήρια, χίλιες φορές το νυσταλέο δώρο του στους μελλόνυμφους βασιλιάδες…

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ