Μουν: Δεν έχει ενημερώσει επίσημα η Σ. Αραβία ότι απορρίπτει τη θέση μη μόνιμου μέλους

Μουν: Δεν έχει ενημερώσει επίσημα η Σ. Αραβία ότι απορρίπτει τη θέση μη μόνιμου μέλους Facebook Twitter
1

Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού, Μπαν Κι Μουν ανέφερε πως η Σαουδική Αραβία δεν έχει ενημερώσει επίσημα ότι απορρίπτει τη θέση μη μόνιμου μέλους στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι η η χώρα του Περσικού Κόλπου αρνείται να αποτελέσει μη μόνιμο μέλος του 15μελούς Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Μάλιστα, η παραίτησή της ήρθε εντελώς απροσδόκητα, επειδή η υποψηφιότητα της ήταν  γνωστή πολύ καιρό πριν και είχε υποστηριχθεί ένθερμα από τα περισσότερα μουσουλμανικά κράτη αλλά και τις ΗΠΑ.

Ωστόσο, αργά το βράδυ, και σύμφωνα με την δήλωση του Μπαν Κι Μουν ο ΟΗΕ «δεν έχει λάβει ακόμη επίσημη ανακοίνωση για το θέμα». Πάντως ο Μουν ανέφερε σχετικά πως πιθανή αντικατάσταση της Σαουδικής Αραβίας «είναι μια απόφαση την οποία θα λάβουν τα κράτη μέλη».

Η Σαουδική Αραβία είχε κατηγορήσει το Σ.Α ότι χρησιμοποιεί «δύο μέτρα και σταθμά». Συγκεκριμένα ανακοίνωση του υπ. Εξωτερικών της χώρας, ανέφερε πως «Το βασίλειο θεωρεί ότι η μέθοδος λειτουργίας και τα δύο μέτρα και σταθμά του Συμβουλίου Ασφαλείας του στερούν τη δυνατότητα να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του σε σχέση με την παγκόσμια ειρήνη».

Αν τελικά η Σαουδική Αραβία παραιτηθεί θα είναι η πρώτη φορά στην 67χρονη ιστορία του ΟΗΕ που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Διεθνή / Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Ο Πέρι Κουρουμπλής είναι ο Ελληνοαυστραλός που συνελήφθη στη Ρώμη για τους ειδεχθείς φόνους δύο γυναικών στην Αυστραλία πριν από 47 χρόνια - Τι δηλώνει ο αδερφός του
LIFO NEWSROOM