Το μυθικό βιολί του Τιτανικού πωλήθηκε 1,06 εκ. ευρώ

Το μυθικό βιολί του Τιτανικού πωλήθηκε 1,06 εκ. ευρώ Facebook Twitter
0

Το βιολί, με το οποίο εμψύχωνε τους επιβάτες του Τιτανικού ο μουσικός Ουάλας Χάρτλεϊ την ώρα που το υπερωκεάνιο βυθιζόταν, πουλήθηκε από τον Οίκο δημοπρασιών Henry Aldridge & Son, στη νοτιοδυτική Αγγλία στην τιμή ρεκόρ των 900.000 στερλινών (περίπου 1,063 εκατ. ευρώ).

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά για την ιστορία του βιολιού, αυτό ήταν δώρο στον Χάρτλεϊ από την αρραβωνιαστικιά του Μαρία Ρόμπινσον. Επάνω του έχει μια μικρή πλάκα από ασήμι που γράφει «Για τον Wallace, με την ευκαιρία των αρραβώνων μας, Μαρία».

Το βιολί, που συνδέεται άρρηκτα με την ιστορία του Τιτανικού, βρέθηκε μαζί με διάφορα ακόμα αντικείμενα των επιβατών και του πλοίου.

Ο Ουάλας Χάρτλεϊ πνίγηκε μαζί με τους  συναδέλφους του μουσικούς και 1.517 άλλους επιβάτες και πλήρωμα.

Σύμφωνα με τα όσα λένε οι ειδικοί, χρειάστηκαν περισσότερα από επτά χρόνια για να επιβεβαιωθεί ότι όντως επρόκειτο για το βιολί που «έπαιζε» όσο το πλοίο βυθιζόταν. Αρκετοί είναι επίσης εκείνοι που αμφιβάλλουν για τη γνησιότητα του βιολιού.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Διεθνή / Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Ο Πέρι Κουρουμπλής είναι ο Ελληνοαυστραλός που συνελήφθη στη Ρώμη για τους ειδεχθείς φόνους δύο γυναικών στην Αυστραλία πριν από 47 χρόνια - Τι δηλώνει ο αδερφός του
LIFO NEWSROOM