Οι 5 καλλιτεχνικές ειδήσεις που τάραξαν το ελληνικό καλοκαίρι.

Facebook Twitter
0

5

Το Άφωνο πάρτι

Ανατριχίλες σε τρεις  χοντρόπετσες κοσμικές κυρίες προκάλεσε η είδηση ότι υπάρχει πιθανότητα, να ακυρωθεί το μεγάλο πάρτι του Λάκη Γαβαλά στην Μύκονο. Μια χοντρόπετση κοσμική κυρία έβγαλε μαύρη σημαία στο μπαλκόνι της στην Εκάλη. Μια άλλη άπλωσε τις φωτογραφίες της απ τα προηγούμενα πάρτι του Λάκη, πάνω στο κρεβάτι της. Έκλεγε με λυγμούς για 3λεπτά και 42 δευτερόλεπτα μέχρι που την βρήκε η οικιακή βοηθός. Υπήρχε μια τρίτη που το έφτασε στα άκρα. Ανακοίνωσε στην σελίδα της στο Facebook ότι θα αυτοκτονήσει στην Ψαρού, τρώγοντας αστακομακαρονάδες και βουτώντας στην θάλασσα μέχρι να πνιγεί. Τελικά και οι τρεις χοντρόπετσες κοσμικές κυρίες είναι καλά. Το πάρτι του Λάκη Γαβαλά έλαβε χώρα στη Μύκονο όπως κάθε χρόνο. Το θέμα του φέτος ήταν «Άφωνος». Ο Λάκης Γαβαλάς ντυμένος μεσοαστός (με ένα τζιν και T-shirt!)για πρώτη φορά χωρίς στολή, έφτασε στο σπίτι του. Οι καλεσμένοι ήταν υποχρεωμένοι να μην ανταλλάξουν κουβέντα όλο το βράδυ. Όποιος καλεσμένος άνοιγε το στόμα του, ένας σφίχτης θα τον έβγαζε έξω σηκωτό. Στο video-wall έπαιζαν αποσπάσματα από δηλώσεις του Θόδωρου Πάγκαλου, εννοείται χωρίς ήχο. Τα φυτά (μολόχες και κάκτοι) ήταν διακοσμημένα με κατοστάρικα και χιλιάρικα. Κανείς δεν μίλησε όλο το βράδυ. Κανείς δεν έφυγε. Η πρώτη πρωτοποριακή κοσμική διαμαρτυρία για την οικονομική κρίση, ήταν το γεγονός του καλοκαιριού. Όσοι ήταν παρόντες θα είχαν να λένε και στα εγγόνια τους.

4

Η βράβευση της Μενεγάκη

Μια ξαφνική βράβευση περίμενε την Ελένη Μενεγάκη, φέτος το καλοκαίρι. Εκεί που λιαζόταν στα βράχια, της ήρθε ένα γράμμα(σ. σ Δεν έχει ηλεκτρονική διεύθυνση  φοβούμενη μήπως η ενασχόληση της με την τεχνολογία, την απομακρύνει απ τα αγαπημένα της πρόσωπα). Όταν το άνοιξε άρχισε να τρέχει σαν την τρελή πάνω στα βράχια, να κόβει τις φτέρνες της, το αίμα να τρέχει αλλά ο πόνος να μην έχει σημασία για αυτή. Ήθελε να ανακοινώσει τα ευχάριστα νέα στην μητέρα της, που λιαζόταν στην ταράτσα του ξενοδοχείου, όσο πιο γρήγορα γινόταν. «Μαμά, με βραβεύουν απ το Υπουργείο Τηλεόρασης για την προσφορά μου στον πολιτισμό» είπε και έπεσε στην αγκαλιά της. Οι δυο γυναίκες έβαλαν τα κλάματα, δεν είναι και λίγο να μαθαίνεις ότι οι κόποι του παιδιού σου έπιασαν τόπο, ότι ο αγώνας του δικαιώθηκε. Το βράδυ όλη η οικογένεια έφαγε μονιασμένη κάτω απ το φως του φεγγαριού. «Θα παραμείνω  απλή με τον κόσμο, ακόμα και μετά απ αυτό» ανακοίνωσε στην οικογένεια της.

3

Το λαμπερό δαχτυλίδι και ο πύργος ελέγχου.

Η Ζέτα και ο Μιχάλης ήταν το ζευγάρι του καλοκαιριού. Χέρι-χέρι περπατούσαν σε βουνά, λαγκάδια και παραλίες με το δαχτυλίδι της Ζέτας να λάμπει κάτω απ το φως σκορπώντας ζήλια σε όλες τις ανύπαντρες που βρισκόντουσαν στον δρόμο τους.

 «Πρέπει να το βγάλεις. Είναι γρουσουζιά. Θα σου συμβεί κάτι κακό απ το μάτι» της είπε φίλη της, κάτοχος τίτλου αστρολογίας. Δεν την άκουσε και συνέχισε να φοράει το δαχτυλίδι, αγνοώντας τη ζήλια του κόσμου και τις γνώσεις της φίλης της.

Ένα μεσημέρι που ετοιμαζόταν να πετάξει για Λάρνακα, για να βρεθεί με τον αγαπημένο της η ασφάλεια του Ελ. Βενιζέλος πλησίασε την γνωστή παρουσιάστρια. Αυτή σκέφτηκε ότι μάλλον θα ήθελαν αυτόγραφο και πήρε ύφος «Δεν δίνω αυτόγραφα μιλώ με την δουλειά μου, ως εκεί». «Βγάλε αμέσως το δαχτυλίδι» της είπε ο σεκιουριτάς. «Πως τολμάς και μου μιλάς στον ενικό;» του είπε εκείνη. «Άντε κυρά μου να τελειώνουμε, δεν μπορεί να προσγειωθεί ο άνθρωπος»της είπε. Ήταν τρομερό. Η λάμψη του δαχτυλιδιού είχε τρελάνει τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου.  Η Ζέτα το έβγαλε και το έβαλε σε ένα κουτάκι. Το αεροπλάνο προσγειώθηκε κανονικά αλλά οι επιβάτες όταν έμαθαν τι είχε συμβεί άρχισαν να μουντζώνουν κατά την έξοδο τους απ το αεροδρόμιο, την γνωστή παρουσιάστρια. Πρώτη φορά το γλυκό κορίτσι γνώριζε το μίσος του κόσμου. Μια κυρία μάλιστα της είπε «Ανάθεμα με την κοτρόνα σου!» και την μούντζωσε. Η Ζέτα έβαλε τα κλάματα.

Εκείνο το μεσημέρι δεν πέταξε για Λάρνακα. Γύρισε στο σπίτι της, έβαλε το δαχτυλίδι κάτω απ το μαξιλάρι της και ονειρεύτηκε τον γάμο της. Κοιμήθηκε σαν πουλάκι

2

Η ενηλικίωση της Καλομοίρας

Ο Αύγουστος φαινόταν ένας μήνας χωρίς ειδήσεις, μέχρι που κυκλοφόρησε το Nitro με την είδηση του καλοκαιριού. «Η Καλομοίρα επιτέλους Γυναίκα». Η εθνική μας παιδούλα ανακοίνωνε στο μηνιαίο περιοδικό την σοκαριστική αλήθεια: Ήταν ενήλικας. Ήταν η είδηση που ξάφνιασε τους πάντες. Όλοι νομίζαμε ότι η Καλομοίρα θα έμενε για πάντα παιδί, ένα ταλαντούχο παιδί που προσπαθεί να μάθει δύσκολες ελληνικές λέξεις. Δυστυχώς όμως η ενηλικίωση είναι η κοινή μας μοίρα(not). Το καλό περιοδικό έδωσε με το τεύχος και μια συσκευή μασάζ. Είναι συγκινητικό να βλέπεις ένα περιοδικό στις μέρες μας να σκέφτεται τόσο πολύ τους αναγνώστες. Συναισθηματικά φορτισμένοι οι αναγνώστες του περιοδικού ξεπατώθηκαν στο μασάζ. Χαλάρωσαν και σιγά-σιγά άρχισαν να αντιλαμβάνονται την πικρή αλήθεια της ενηλικίωσης του αγαπημένου τους ειδώλου. Υπήρχαν βέβαια και οι πικρόχολοι που γεμάτοι κυνισμό είπαν «Σιγά ρε μαλάκα, και που να δεις πως ενηλικιώνονται οι άντρες σε κάτι φυλές της Αφρικής ακόμα και σήμερα», αναφέροντας παραδείγματα με καρφιά, σχοινιά και μώλωπες.

(Σημείωση:Το εξώφυλλο, ο τίτλος και το δώρο του περιοδικού είναι πέρα για πέρα αληθινά. Όσο και αν φαίνεται απίστευτο)

1

 

Ο Τυφώνας έρχεται, η Άννα μένει.

Μια είδηση της τελευταίας στιγμής που μπορεί να αποδειχθεί τελικά η σημαντικότερη του φετινού καλοκαιριού. Στην Νέα Υόρκη βρίσκεται αυτές τις μέρες η Άννα Βίσση για την ηχογράφηση του τελευταίου της Lp με τίτλο «New York και LA , Αθήνα και Μπαχρέιν». Είναι η σημαντικότερη της προσπάθεια για διεθνή καριέρα. Παραγωγός της είναι ο Backabookakakara άγνωστος στην Ευρώπη, αλλά με σημαντικές συνεργασίες στην Αμερική. Η καλλιτέχνης αρνείται να εγκαταλείψει το στούντιο ηχογραφήσεων  που βρίσκεται στο Μπρονξ δηλώνοντας μέσω του fan club της«Δεν είναι ότι δεν φοβάμαι τον τυφώνα. Φοβάμαι. Αλλά είμαι στο τελικό στάδιο των ηχογραφήσεων, πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Θέλω να τελειώσω για να βγει ο δίσκος σύντομα». Μέχρι αυτή την στιγμή που μιλάμε η καλλιτέχνης συνεχίζει να ηχογραφεί στο στούντιο της στο Μπρονξ έχοντας καρφώσει σανίδες στα παράθυρα. Η ελληνική κυβέρνηση τις προηγούμενες μέρες κάλεσε την Άννα Βίσση να εγκαταλείψει την Νέα Υόρκη φοβούμενη μήπως χάσει το μοναδικό εξαγώγιμο, μετά την φέτα, εθνικό της προϊόν. Δεν κατέστη δυνατό. Οι προσευχές μας, ακόμα και των άθεων, ας την συντροφεύουν τούτες τις δύσκολες ώρες που περνάει

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ