ΚΙΝΗΣΗ

«Μα δεν πείραζε, ο δρόμος είναι ζωή».

Facebook Twitter
0

«Σαλ, Σαλ βλέπεις εδώ γεννήθηκα, σκέψου! Οι άνθρωποι αλλάζουν, τρώνε, τα χρόνια διαδέχονται τα χρόνια, και με κάθε φαγητό αλλάζουν. Ει! Κοίταξε!». Ήταν τόσο αναστατωμένος που με έκανε να κλάψω. Που θα μας οδηγήσουν όλα αυτά; Οι τουρίστες επέμειναν να οδηγήσουν το υπόλοιπο του δρόμου ως το Ντένβερ.

Σύμφωνοι, δεν μας ένοιαζε. Καθίσαμε πίσω και μιλούσαμε. Αλλά το πρωί κουράστηκαν και πήρε ο Ντήν το τιμόνι μέσα στην έρημο, του ανατολικού Κολοράντο, στο Κρέηγκ. Περάσαμε το μεγαλύτερο μέρος της νύχτας σκαρφαλώνοντας, προσεχτικά, το στενό του Στρόουμπερυ, στη Γιούτα, και χάσαμε πολύ χρόνο. Αποκοιμήθηκαν. Ο Ντήν ρίχτηκε κατευθείαν πάνω στο κραταίο τείχος του Μπέρταουντ Πάς που υψωνόταν εκατό μίλια πιο πέρα, πάνω στη σκεπή του κόσμου, ένα τρομερό στενό του Γιβραλτάρ σκεπασμένο με σύννεφα.

Πέρασε το στενό του Μπέρταουντ σαν χρυσόμυγα, το ίδιο και το Τιχατσάπι, με σβησμένη τη μηχανή και χωρίς επιτάχυνση, ξεπερνώντας τους πάντες χωρίς να κόψει ούτε μια στιγμή το ρυθμό που τα ίδια τα βουνά του επέβαλαν, μέχρις ότου ανακαλύψαμε και πάλι τη μεγάλη καυτή πεδιάδα του Ντένβερ- κι ο Ντήν ήταν σπίτι του.

 

Οι άνθρωποι μας κατέβασαν με μεγάλη και ηλίθια ανακούφιση στη γωνία της 27ης οδού και της Φέντεραλ. Τα ξεπατωμένα μπαγκάζια μας ήταν και πάλι σωριασμένα στο πεζοδρόμιο, είχαμε ακόμα να κάνουμε πολύ δρόμο. Μα δεν πείραζε, ο δρόμος είναι ζωή.

 

*

Στο Sunglasses at night σήμερα το πρωί είδα φωτογραφίες απ το blog του γάλλου σχεδιαστή Hedi Slimane. Οι εικόνες του απ την Αμερική μου έφεραν στο μυαλό, αποσπάσματα απ το Οn the road του Κέρουακ.Κατέβασα απ την βιβλιοθήκη το βιβλίο και έψαξα για τα αγαπημένα αποσπάσματα που είχα υπογραμμίσει.Αυτό είναι ένα από αυτά. Οι εικόνες ενός γάλλου σχεδιαστή απ το 2011 με ταλέντο στη φωτογραφία, μπλέκονται με τις λέξεις ενός συγγραφέα απ την δεκαετία του πενήντα.Το ίντερνετ και το χαρτί είναι οι γονείς και εμείς τα «υπέρτατα όντα» που κινούμε τα νήματα. Δίκτυο σε αγαπώ.

0

ΚΙΝΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ