["ΠΟΠ!"] Βuffalo Stance

Facebook Twitter
0




Από την Neneh Cherry στον Tyson

Η φωνή του θυμίζει Sylvester και Jimmy Somerville. Το Popbitch έγραψε: "It sounds very much like the Communards. In an entirely good way". Τα τραγούδια του Tyson μοιάζουν βγαλμένα από την δεκαετία του '80, και το After You’re Gone δεν αποτελεί εξαίρεση.

Και σε αυτό το βίντεοκλίπ συνεχίζεται η συνεργασία του με τον θρυλικό φωτογράφο Jamie Morgan.

Βuffalo?

Ο Jamie Morgan μαζί με διάφορους άλλους φωτογράφους, μουσικούς, μοντέλα, μακιγιέρ, κομμωτές κ.α. ήταν μέλη της στιλιστικής ομάδας Buffalo που δημιούργησε την δεκαετία του '80 ο Ray Petri.

Ο Petri, από το 1983 και ως τον θάνατο του από Aids το 1990, συνεργάστηκε με πρωτοποριακά περιοδικά εναλλακτικής κουλτούρας όπως τα The Face, i-D και Arena και μαζί με την ομάδα του καθόρισαν τη μόδα στην Μ. Βρετανία στα '80s αλλά και αργότερα. Η Kathryn Flett είχε γράψει στον Οbserver:


David Beckham almost certainly doesn't know this, but without the influence of the late Ray Petri he would never have worn that famous sarong.”

Ο Jamie Morgan εκείνη την εποχή είχε και κάποιες μουσικές ανησυχίες και μαζί με τον Cameron McVey δημιούργησαν το ντούο Morgan-McVey. Το 1986 κυκλοφόρησαν το μοναδικό τους τραγούδι Looking Good Diving σε παραγωγή Stock Aitken & Waterman!

  


Στο B-side του single (Looking Good Diving With The Wild Bunch) συμμετέχει η Neneh Cherry, αργότερα σύζυγος του McVey -όλοι τους μέλη της ομάδας Buffalo, με ένα ραπ που θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ως προπομπό της μετέπειτα μεγάλης επιτυχίας της Buffalo StanceΜάλιστα την βλέπουμε και στο βίντεοκλίπ του τραγουδιού.


Το Buffalo Stance κυκλοφόρησε δύο χρόνια αργότερα το 1988. Ήταν το ντεμπούτο της Neneh Cherry (από το πρώτο της άλμπουμ Raw Like Sushi) που την έκανε γνωστή παγκοσμίως. Και είναι απ' τα αγαπημένα μου τραγούδια.

Έχει samples από το τραγούδι των Morgan-McVey αλλά και από το Buffalo Gals του πρωτοπόρου και προφητικά εκκεντρικού Malcolm McLaren. (Να το.)

Ladytron - Mirage

Το νέο, πολύ όμορφο, βίντεοκλίπ των Ladytron για το τραγούδι τους Mirage από το τελευταίο άλμπουμ τους Gravity The Seducer μοιάζει σχεδόν παγανιστικό.

Είναι γυρισμένο στις μυστηριώδεις και ανεμοδαρμένες Εξωτερικές Εβρίδες - σύμπλεγμα νησιών στον Ατλαντικό, βορειοδυτικά της Σκωτίας.

Τα νησιά είναι γνωστά για τους παγανιστικούς θρύλους τους, τους Κέλτες δρυΐδες τους, την έλλειψη δέντρων, τον άνεμο και τις περίεργες πέτρινες κατασκευές που έχουν διασωθεί.





##### 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ