ΗΠΑ εναντίον Γερμανίας: Οι εξαγωγές σας πλήττουν την οικονομία

ΗΠΑ εναντίον Γερμανίας: Οι εξαγωγές σας πλήττουν την οικονομία Facebook Twitter
2

Στην εξαμηνιαία έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών η Γερμανία για πρώτη φορά παίρνει την πρωτιά από την Κίνα και συγκεντρώνει τις επικρίσεις της αμερικανικής κυβέρνησης.

"Ο αναιμικός ρυθμός της αύξησης της εγχώριας ζήτησης στη Γερμανία και η εξάρτηση από τις εξαγωγές έχουν εμποδίσει τις προσπάθειες να καταστεί σταθερότερη η οικονομία της ευρωζώνης. Το αποτέλεσμα είναι μια αποπληθωριστική τάση για την περιοχή του ευρώ, καθώς και για την παγκόσμια οικονομία" σημειώνεται στην έκθεση.

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει ότι οι καθαρές γερμανικές εξαγωγές αγαθών, υπηρεσιών και κεφαλαίων υπερέβησαν εκείνες της Κίνας κατά το 2012. Οι συστάσεις προς τη Γερμανία βρίσκονται επίσης στην κορυφή του καταλόγου των ενεργειών που η Ουάσινγκτον θεωρεί απαραίτητες για να καταστεί σταθερότερη η παγκόσμια οικονομία.

Η έκθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας μια δύσκολη χρονικά περίοδο για τις σχέσεις ΗΠΑ - Γερμανίας μετά την αποκάλυψη των παρακολουθήσεων της NSA.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρεκόρ μετανάστευσης σε ορισμένες από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου το 2023

Διεθνή / Ρεκόρ μετανάστευσης σε ορισμένες από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου το 2023

Ανάλυση της Goldman Sachs έδειξε ότι η μόνιμη και νόμιμη μετανάστευση ευθύνεται για το σύνολο σχεδόν της αύξησης της απασχόλησης στον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία, τη Γερμανία και τη Βρετανία
LIFO NEWSROOM
Κατέρρευσαν διεθνώς οι τιμές στο ελαιόλαδο: Πόσο θα πωλείται το λίτρο στην Ελλάδα

Οικονομία / Κατέρρευσαν διεθνώς οι τιμές στο ελαιόλαδο: Πόσο θα πωλείται το λίτρο στην Ελλάδα

Τα προκαταρκτικά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δείχνουν ότι η παραγωγή λαδιού φέτος στην Ελλάδα θα φτάσει τους 250 χιλ. τόνους, ποσότητα που αντιστοιχεί σε αύξηση κατά 42,9% σε σχέση με πέρυσι
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Αυτο που θακανε καλο στην ευρωπαικη οικονομια θα ηταν ενα γερο ανακατεμα των γερμανων με ελληνες.Εκτος των αλλων , αυτοι μεν θα μαθαιναν πως να καταναλωνουν περισσοτερα απο οσα παραγουν, εμεις δε να παραγουμε περισσοτερα απο οσα καταναλωνουμε.