Υπουργός Εξωτερικών ΗΠΑ: "Οι παρακολουθήσεις πήγαν πολύ μακριά"

Υπουργός Εξωτερικών ΗΠΑ: "Οι παρακολουθήσεις πήγαν πολύ μακριά" Facebook Twitter
0

Ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι παραδέχθηκε χθες ότι ορισμένες παρακολουθήσεις των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών "πήγαν πολύ μακριά".

Μιλώντας σε συνέδριο του Λονδίνου μέσω βίντεο είπε ότι πολλές από τις πρακτικές που έγιναν τώρα γνωστές συνέβησαν "στον αυτόματο πιλότο, επειδή η τεχνολογία είναι διαθέσιμη και η δυνατότητα υπάρχει". Υποσχέθηκε ότι θα επανεξεταστεί η δράση της NSA και κάποιες δραστηριότητες της θα σταματήσουν για πάντα.

"Σας διαβεβαιώνω ότι αθώοι άνθρωποι δεν έχουν υποστεί κακομεταχείριση σε αυτή τη διαδικασία, όμως υπάρχει προσπάθεια για συλλογή πληροφοριών, η οποία σε μερικές περιπτώσεις, κάποιες από τις πράξεις πήγαν πολύ μακριά και θα προσπαθήσουμε να βεβαιωθούμε ότι δεν θα ξαναγίνουν στο μέλλον", είπε και πρόσθεσε: "Υπάρχουν μεγάλες υπερβολές στα ρεπορτάζ κάποιων δημοσιογράφων. Τις προάλλες εφημερίδες έγραφαν ότι 70 εκατ. άνθρωποι είχαν πέσει θύματα υποκλοπών. Όχι, δεν είναι έτσι. Αυτό δεν έγινε". 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok  με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Διεθνή / Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok  με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Επί δύο χρόνια οι δύο γυναίκες μοιράζονται τις περιπέτειές τους με 10 εκατομμύρια συνδρομητές - Το μήνυμα που θέλουν να στείλουν είναι η νέα γενιά να μην αφήνει μόνους τους ηλικιωμένους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ