Υπουργός Εξωτερικών ΗΠΑ: "Οι παρακολουθήσεις πήγαν πολύ μακριά"

Υπουργός Εξωτερικών ΗΠΑ: "Οι παρακολουθήσεις πήγαν πολύ μακριά" Facebook Twitter
0

Ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι παραδέχθηκε χθες ότι ορισμένες παρακολουθήσεις των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών "πήγαν πολύ μακριά".

Μιλώντας σε συνέδριο του Λονδίνου μέσω βίντεο είπε ότι πολλές από τις πρακτικές που έγιναν τώρα γνωστές συνέβησαν "στον αυτόματο πιλότο, επειδή η τεχνολογία είναι διαθέσιμη και η δυνατότητα υπάρχει". Υποσχέθηκε ότι θα επανεξεταστεί η δράση της NSA και κάποιες δραστηριότητες της θα σταματήσουν για πάντα.

"Σας διαβεβαιώνω ότι αθώοι άνθρωποι δεν έχουν υποστεί κακομεταχείριση σε αυτή τη διαδικασία, όμως υπάρχει προσπάθεια για συλλογή πληροφοριών, η οποία σε μερικές περιπτώσεις, κάποιες από τις πράξεις πήγαν πολύ μακριά και θα προσπαθήσουμε να βεβαιωθούμε ότι δεν θα ξαναγίνουν στο μέλλον", είπε και πρόσθεσε: "Υπάρχουν μεγάλες υπερβολές στα ρεπορτάζ κάποιων δημοσιογράφων. Τις προάλλες εφημερίδες έγραφαν ότι 70 εκατ. άνθρωποι είχαν πέσει θύματα υποκλοπών. Όχι, δεν είναι έτσι. Αυτό δεν έγινε". 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φρίντριχ Μερτς: Ποιος είναι ο επόμενος Καγκελάριος της Γερμανίας

Διεθνή / Φρίντριχ Μερτς: Ποιος είναι ο επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας

Ο άλλοτε μεγάλος εσωκομματικός αντίπαλος της Άνγκελα Μέρκελ έχει στρέψει το κόμμα του πιο «δεξιά», ενώ καλεί τις χώρες της Ευρώπης να ενισχύσουν τη δική τους άμυνα, ενόψει ενός μέλλοντος χωρίς την υποστήριξη των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Θα αποκαταστήσει η νέα κυβέρνηση της Γερμανίας τον ρόλο της ως τολμηρού ηγέτη της ΕΕ;

Διεθνή / Γερμανικές εκλογές: Θα γίνει ο Μερτς ο νέος ηγέτης της Ευρώπης;

Ο Φρίντριχ Μερτς μπορεί να ανοικοδομήσει τις ευρωπαϊκές σχέσεις και να αποτελέσει κινητήρια δύναμη για τις αμυντικές δαπάνες, αλλά αντιμετωπίζει την ανατροπή των μεταπολεμικών βεβαιοτήτων από τον Τραμπ
LIFO NEWSROOM