Ποιος δεν θυμάται τους Blur;

Facebook Twitter
0




Blur, Brits και Ολυμπιακοί 

Ένα από τα πιο σημαντικά βρετανικά συγκροτήματα των '90ς είχε την τιμητική του αυτές τις μέρες. Οι Blur στην προχθεσινή τελετή απονομής των Brits Awards πήραν το βραβείο Outstanding Contribution to Music. Στο τέλος της τελετής ανέβηκαν στη σκηνή και τραγούδησαν πέντε επιτυχίες τους (Girls & Boys, Song 2, Parklife, Tender και This is a Low) με όλο τον κόσμο όρθιο να χορεύει και να τους αποθεώνει.

 

Από εκεί είναι και η παραπάνω φωτογραφία του Damon Albarn με τον Noel Gallagher που αποδεικνύει ότι οι δύο κάποτε μεγάλοι εχθροί δεν έχουν τίποτα πια να χωρίσουν. Σε πρόσφατες συνεντεύξεις τους μάλιστα στο ΝΜΕ μίλησαν κολακευτικά ο ένας για τον άλλον.

Ο κιθαρίστας του γκρουπ Graham Coxon πριν από λίγο καιρό είχε δηλώσει στην Daily Record ότι οι Blur σύντομα θα μπούνε στο στούντιο για την ηχογράφηση του νέου τους άλμπουμ. Ο ίδιος μαζί με τον Damon Albarn εμφανίστηκαν σε μία εκδήλωση των Brits και έπαιξαν ένα ολοκαίνουργιο τραγούδι. Το Under the Westway.

Τέλος ανακοινώθηκε ότι οι Blur, οι New Order και οι Specials θα παίξουν σε μία συναυλία που θα γίνει το καλοκαίρι στο Hyde Park για την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Το άλλο συγκρότημα στο οποίο συμμετέχει ο Damon Albarn, οι Gorillaz, συνεργάστηκε με τους Andre 3000 (OutKast) και James Murphy (LCD Soundsystem) στο τραγούδι DoYaThing για την διαφημιστική καμπάνια εταιρίας παπουτσιών με τον τίτλο Three Artists. One Song. Μπορείτε να ακούσετε και να κατεβάσετε το τραγούδι δωρεάν εδώ.

Kraftwerk Ρετροσπεκτίβα

Οι Kraftwerk θα παίξουν οχτώ συναυλίες στο ΜοΜΑ (Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης) της Νέας Υόρκης με τίτλο Retrospective 1 2 3 4 5 6 7 8. Σε κάθε μία από αυτές θα παρουσιάζουν από ένα τους άλμπουμ με την σειρά που κυκλοφόρησαν, ξεκινώντας από το Autobahn.

Τη μουσική τους θα συνοδεύει οπτικό υλικό τριών διαστάσεων στην γνωστή αισθητική του γκρουπ.

 

Τα εισιτήρια βγήκαν χθες και έγιναν αμέσως ανάρπαστα. Οι Kraftwerk έγιναν στο Twitter παγκόσμιο trending topic από κόσμο που προσπαθούσε να βρει εισιτήρια και αργότερα από κόσμο που δεν είχε βρει και παραπονιόταν για το σύστημα διάθεσης εισιτηρίων του μουσείου. Το μουσείο ανακοίνωσε ότι υπήρχαν σχεδόν 50.000 αιτήσεις για εισιτήρια. Η αίθουσα που θα γίνουν οι συναυλίες χωράει περίπου 400 άτομα οπότε καταλαβαίνετε τι χαμός έγινε.

 

(Μπορείτε να δείτε ένα μικρό αφιέρωμα που είχα κάνει στους Kraftwerk πριν δύο εβδομάδες εδώ.)

 

 

 

Η διασκευή της διασκευής

Η Gemma Ray και οι Sparks είχαν μία καταπληκτική ιδέα. Αρχικά η Gemma πήρε και διασκεύασε δύο τραγούδια των Sparks. Έπειτα οι Sparks διασκεύασαν τις διασκευές της Gemma στα τραγούδια τους. Αποτέλεσμα το single Gemma Ray sings Sparks (with Sparks). Ένα από τα τραγούδια είναι το

How Do I Get To Carnegie Hall?

 

 

 

#####

 

 

 

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ