Μειώνεται ο ΦΠΑ στα ροφήματα

Μειώνεται ο ΦΠΑ στα ροφήματα Facebook Twitter
2

Πιο φθηνά θα γίνουν τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα και τα ροφήματα ενώ επιβάλλεται τέλος πλόων και παραμονής στα σκάφη αναψυχής.

Τροπολογία που κατέθεσε το ΥΠΟΙΚ, περιλαμβάνει διατάξεις για υπαγωγή του delivery καφέ και των ροφημάτων στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ 13%. Στον συγκεκριμένο συντελεστή υπάγονται προϊόντα όπως ο έτοιμος καφές, τα σοκολατούχα ροφήματα, το τσάι κ.λπ.

Απαλλάσσονται επίσης  από το φόρο πολυτελείας τα Ι.Χ. στην περίπτωση που έχουν για πρώτη φορά ταξινομηθεί στην Ε.Ε..

Προβλέπεται ακόμη ότι το Μητρώο Τραπεζικών Λογαριασμών θα έχει πρόσβαση  στους τραπεζικούς λογαριασμούς φορολογουμένων που βρίσκονται σε διαδικασία ελέγχου.

Επιβάλλεται Τέλος Παραμονής και Πλόων για τα σκάφη αναψυχής και προβλέπεται ότι θα κυμαίνεται από 100 έως 400 ευρώ για κάθε μέτρο μήκους του σκάφους.

Το ύψος του τέλους καθορίζεται ως εξής:

- Για τα σκάφη ολικού μήκους από επτά έως και οκτώ μέτρα σε 200 ευρώ.

- Για τα σκάφη ολικού μήκους από οκτώ έως και δέκα μέτρα σε 300 ευρώ.

- Για τα σκάφη ολικού μήκους αν των 10 μέτρων και έως και 12 μέτρα σε 400 ευρώ.

- Για τα σκάφη ολικού μήκους άνω των 12 μέτρων α) ανά έτος, εκατό 100 ευρώ ανά μέτρο, υπολογιζόμενο από το πρώτο μέτρο ή β) ανά μήνα, δέκα 10 ευρώ ανά μέτρο, υπολογιζόμενο από το πρώτο μέτρο. Η χρέωση για τα επαγγελματικά πλοία αναψυχής και τα επαγγελματικά τουριστικά ημερόπλοια μειώνεται στο ήμισυ με την προϋπόθεση της αποκλειστικής επαγγελματικής χρήσης.

Σημειώνεται ότι εφόσον τα πλοία ελλιμενίζονται μόνιμα στην ελληνική επικράτεια, παρέχεται έκπτωση 30%.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι επενδυτές «εμπιστεύονται» Coca-Cola και Colgate, υπό τον φόβο επερχόμενης ύφεσης 

Οικονομία / Οι επενδυτές «εμπιστεύονται» Coca-Cola και Colgate, υπό τον φόβο επερχόμενης ύφεσης 

Ο τομέας των βασικών καταναλωτικών προϊόντων ξεπερνά την ευρύτερη αγορά τις τελευταίες εβδομάδες καθώς οι επενδυτές αναζητούν αμυντικές μετοχές, σύμφωνα με ρεπορτάζ των Financial Times
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια