Ισλαμιστές στη Νιγηρία πάντρεψαν 1.111 ζευγάρια σε μια τελετή

Ισλαμιστές στη Νιγηρία πάντρεψαν 1.111 ζευγάρια σε μια τελετή Facebook Twitter
0

Οι Ισλαμιστικές θρησκευτικές αρχές της Νιγηρίας πάντρεψαν σε μια μεγάλη, ανοιχτή τελετή ούτε λίγο ούτε πολύ 1.111 ζευγάρια. Η δράση αυτή στοχεύει στην εδραίωση της θρησκευτικές πίστης στους κατοίκους της χώρας και τη μείωση των διαζυγίων και της τεκνοποιίας εκτός γάμου στην κυρίως μουσουλμανική Βόρεια Νιγηρία.

Η τελετή της Τετάρτης που διεξήχθη στην πόλη Kano, είναι η τελευταία δράση του συμβουλίου Hisbah, υπεύθυνου για τη τήρηση του νόμου της Σαρίας. Χιλιάδες έχουν συλληφθεί τους τελευταίους μήνες για απρεπή ρούχα, πώληση αλκοόλ, πορνεία και "ανήθικης μίξης των φύλων". Σε άλλη δράση, μια μπουλντόζα είχε καταστρέψει 240.000 μπουκάλια με μπίρα.

Στην πόλη Kano έχουν σημειωθεί πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις. Στην πιο πρόσφατη, τον Ιούλιο, βόμβες που είχαν τοποθετηθεί σε μπαρ που πωλούσαν αλκοόλ στη Χριστιανική περιοχή της πόλης, σκότωσαν 24 ανθρώπους. Από τότε απαγορεύθηκε η πώληση αλκοολούχων ποτών. Πέρυσι ένας ιμάμης που εναντιώνονταν στον εξτρεμισμό έγινε ο στόχος επίθεσης που άφησε νεκρούς τον οδηγό του και τρεις σωματοφύλακες. Εννέα γυναίκες που συμμετείχαν σε εκδήλωση προώθησης του εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας εκτελέστηκαν εν ψυχρώ. 

Οι μαζικοί γάμοι έδωσαν και μια λύση σε πολλούς νεαρούς μουσουλμάνους που δεν διαθέτουν τα χρήματα για την τελετή. Οι γαμπροί που παντρεύτηκαν στην τελετή δεν μπορούν να πάρουν διαζύγιο χωρίς την άδεια του συμβουλίου και μπορεί να χρειαστεί να πληρώσουν πρόστιμο 313 δολαρίων. Η τοπική κυβέρνηση έδωσε 65 δολάρια σε κάθε νύφη και κάποια σκεύη για το σπίτι. Δόθηκαν επίσης επίσημα ρούχα για την τελετή.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Διεθνή / Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Ο Πέρι Κουρουμπλής είναι ο Ελληνοαυστραλός που συνελήφθη στη Ρώμη για τους ειδεχθείς φόνους δύο γυναικών στην Αυστραλία πριν από 47 χρόνια - Τι δηλώνει ο αδερφός του
LIFO NEWSROOM