Σβόμποντα: Να εξαφανιστεί η αποτυχημένη Τρόικα από την Ελλάδα

Σβόμποντα: Να εξαφανιστεί η αποτυχημένη Τρόικα από την Ελλάδα Facebook Twitter
0

Επιθετικός κατά της Τρόικας για τον τρόπο που χειρίστηκε την ελληνική κρίση εμφανίστηκε ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο Χάνες Σβόμποντα. Όπως αναφέρει  «οι άνθρωποι της Τρόικα έχουν αποτύχει και κανείς δεν τους σταματάει - γιατί δεν υπάρχει δημοκρατικός έλεγχος».

Σημειώνει ότι αυτή η απουσία δημοκρατικής νομιμοποίησης είναι ασύμβατη με τις ευρωπαϊκές αξίες και τονίζει ότι η απαίτηση είναι «η Τρόικα και οι καταστροφικές πολιτικές της να εξαφανιστούν και η Κομισιόν να αναλάβει την ευθύνη για όλα τα μελλοντικά προγράμματα διάσωσης».

Ακόμη καλεί τον Μπαρόζο που επισκέπτεται την Αθήνα για την τελετή ανάληψης της προεδρίας της Ε.Ε. από την Ελλάδα, να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία για να διαπιστώσει τα αποτελέσματα της βάναυσης λιτότητας.

Ακόμη ζητά από την ελληνική προεδρία να εξαφανίσει την Τρόικα από τη χώρα και να αποδείξει σε όσους την υποστηρίζουν ότι κάνουν λάθος.

 «Αν οι Τρόικα εξαφανιστεί κατά τη διάρκεια της προεδρίας της Ελλάδας, αυτό θα είναι μια πραγματική νίκη. Τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη» σημειώνει ο Σβόμποντα στο μήνυμά του.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ