Σαμαράς: «Και πλεόνασμα έχουμε και με το ΣΥΡΙΖΑ δεν συνεργάζομαι»

Σαμαράς: «Και πλεόνασμα έχουμε και με το ΣΥΡΙΖΑ δεν συνεργάζομαι» Facebook Twitter
2

Όχι είπε ο Αντώνης Σαμαράς σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας τη δική του απάντηση στα σενάρια που καλλιεργούνται για μια πολιτική υπέρβαση που θα ενώσει στην εξουσία Δεξιά και Αριστερά.

Μιλώντας στην Κ.Ο. της Ν.Δ. ο Πρωθυπουργός είπε: «Με όσους διαλαλούν ότι θα κηρύξουν τη χώρα σε πτώχευση τη στιγμή που είμαστε στο παρά πέντε να κερδίσουμε τη βιωσιμότητα του χρέους συνεργασίες δεν κάνουμε».

«Όσο συνεχίζει αυτήν την ανευθυνότητα (ο ΣΥΡΙΖΑ) δεν έχουμε κανένα απολύτως περιθώριο συνεργασίας μαζί του και πώς είναι δυνατό να συνεργαστούμε με όσους συστηματικά κατ' επάγγελμα υπονομεύουν την πρόοδο της χώρας, με όσους σκορπούν ανασφάλεια και απειλούν να μας ξαναστείλουν εκεί που ιδρώσαμε για να ξαναφύγουμε», πρόσθεσε.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο πρωτογενές πλεόνασμα λέγοντας ότι « βγήκε από το αίμα του ελληνικού λαού και σε αυτόν θα επιστρέψει όπως επιστρέφουμε σήμερα και τα κλεμμένα». Απευθυνόμενος μάλιστα σε όσους σπεύδουν να το αμφισβητήσουν, υποστήριξε ότι αυτό είναι «καθαρό, αδιαμφισβήτητο και βιώσιμο». 

Ντόιτσε Βέλλε: Το πλεόνασμα είναι εικονικό

Πάντως η Ντόιτσε Βέλλε σε σημερινό της δημοσίευμα κάνει λόγο για «εικονικό πλεόνασμα», καθώς η κυβέρνηση δεν πληρώνει τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της.

Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας που επικαλέστηκε ο δημοσιογράφος Σταύρος Λυγερός μιλώντας σήμερα στον Real, τα ληξιπρόθεσμα χρέη του δημοσίου είναι πάνω από 6 δισεκατομμύρια. Το δε πλεόνασμα είναι στην πραγματικότητα έλλειμμα αφού η κυβέρνηση υπολογίζει για να το δημιουργήσει και επιστροφές τραπεζών από αγορές ελληνικών ομολόγων, κάτι που η Τρόικα δεν δέχεται ζητώντας αυτές οι επιστροφές να πάνε στην εξυπηρέτηση του χρέους.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM
Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Είπαμε: κι εγώ χρωστάω στον μπακάλη, στο μανάβη, τη σπιτονοικοκυρά μου και όσους μιλάνε ελληνικά, έχω κανα δυο δάνεια σε τράπεζες, πούλησα κι ένα οικοπεδάκι του παππού, αλλά όλα κι όλα! φέτος ΕΧΩ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ!