Σ. Αραβία: Δεν επέτρεψαν σε άνδρες διασώστες να πλησιάσουν φοιτήτρια

Σ. Αραβία: Δεν επέτρεψαν σε άνδρες διασώστες να πλησιάσουν φοιτήτρια Facebook Twitter
33

Μια φοιτήτρια στη Σαουδική Αραβία έχασε τη ζωή της λόγω καρδιακής προσβολής, επειδή στελέχη του πανεπιστημίου της αρνήθηκαν να επιτρέψουν σε άνδρες τραυματιοφορείς, που έφτασαν στο σημείο με ασθενοφόρο, να της προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, γράφει σήμερα η εφημερίδα Οκάζ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Βασιλιάς Σαούντ στο Ριάντ υπέστη έμφραγμα του μυοκαρδίου σε μία από τις σχολές για τις φοιτήτριες, ανέφερε η Οκάζ, αλλά το προσωπικό του πανεπιστημίου καθυστέρησε τους νοσοκόμους επί δύο ώρες.

Το προσωπικό του πανεπιστημίου υποστήριξε ότι οι τραυματιοφορείς δεν μπορούσαν να μπουν στον χώρο διότι η φοιτήτρια δεν ήταν «καλυμμένη» και διότι δεν επιτρέπεται σε άνδρες να εισέρχονται στα κτίρια του ιδρύματος που προορίζεται για τις γυναίκες, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

33

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεισμός στην Κωνσταντινούπολη: Σε έκτακτη σύσκεψη ο Ερντογάν - Ελάχιστοι οι ανοιχτοί χώροι συγκέντρωσης πολιτών

Διεθνή / Σεισμός στην Κωνσταντινούπολη: Σε έκτακτη σύσκεψη ο Ερντογάν - Ελάχιστοι οι ανοιχτοί χώροι συγκέντρωσης πολιτών

Οι υπάρχουσες ζώνες συγκέντρωσης είτε είναι ανεπαρκείς είτε έχουν πια αντικατασταθεί από τσιμεντένια κτήρια - Θα μπορούσε ο αναμενόμενος «μεγάλος σεισμός» να έρθει εξασθενημένος μετά τα 6,2 Ρίχτερ;
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Προειδοποίηση Τούρκου γεωλόγου για σεισμούς: «Θα ήταν σοφό να μετακομίσετε από την Κωνσταντινούπολη»

Διεθνή / Προειδοποίηση Τούρκου γεωλόγου για σεισμούς: «Θα ήταν σοφό να μετακομίσετε από την Κωνσταντινούπολη»

Ο διακεκριμένος καθηγητής γεωλογίας, Τζελάλ Σενγκιόρ υπογράμμισε πως «ο χρόνος τελειώνει» εξαιτίας της έλλειψης κατάλληλων προληπτικών μέτρων
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Νύχτα τρόμου στην Κωνσταντινούπολη: Στα πάρκα οι πολίτες - Διχασμένοι οι σεισμολόγοι για τον «μεγάλο σεισμό»

Διεθνή / Νύχτα τρόμου στην Κωνσταντινούπολη: Στα πάρκα οι πολίτες - Διχασμένοι οι σεισμολόγοι για τον «μεγάλο σεισμό»

Αναλυτικά τα σχόλια των Τούρκων επιστημόνων -Εκατοντάδες οι τραυματίες από τον σεισμό - Φωτογραφίες από κόσμο που κοιμάται σε πάρκα και τζαμιά
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Εκμεταλλεύονται τον θάνατο του πάπα: Χάκερς εξαπολύουν απάτες με ψεύτικες ειδήσεις και AI περιεχόμενο

Διεθνή / Εκμεταλλεύονται τον θάνατο του πάπα: Χάκερ εξαπολύουν απάτες με ψεύτικες ειδήσεις και AI περιεχόμενο

Εταιρεία κυβερνοασφάλειας εντοπίζει απάτες στο διαδίκτυο με αφορμή την είδηση του θανάτου του πάπα Φραγκίσκου – Προειδοποιήσεις για "κυβερνοεπιχειρηματικότητα ευκαιρίας"
LIFO NEWSROOM

σχόλια

18 σχόλια
Το περιστατικό είναι όντως θλιβερό αλλά εμένα μου κάνει εντύπωση το εξής: αφού υπήρχαν τόσα κωλύματα λόγω θρησκείας και κανονισμού του Πανεπιστημίου κλπ, γιατί το προσωπικό του Πανεπιστημίου δεν φρόντισε το ίδιο να καλύψει την αναίσθητη κοπέλα με ένα σεντόνι και να την μεταφέρει μέχρι το ασθενοφόρο; "Όταν ο Μωάμεθ δεν πάει στο βουνό, πάει το βουνό στο Μωάμεθ"!Έ λ ε ο ς με την χαζομάρα, πια.
H Σ. Αραβια ειναι απο τις χειροτερες χωρες στον κοσμο για τις γυναικες. Δεν εκπλησσομαι απο το περιστατικο, φανταζομι οτι υπαρχουν παρα πολλα παρομοια και χειροτερα τα οποια αποσιωπουνται.Εδω στο Dubai που υποτιθεται ειναι "προχωρημενοι" και "τουριστικος παραδεισος", την περασμενη χρονια Νορβγηγιδα επιχειρηματιας που κατειγγηλε το βιασμο της, καταδικαστηκε η ιδια σε 16 μηνες φυλακιση - ευτυχως που επενεβη η διεθνης κοινοτητα και τελικα της δοθηκε χαρη...
δυστυχως για αυτες φιλε μου απαγορευεται.. οπως απαγορευται και να οδηγουν η να βγαινουν απο το σπιτι χωρις αντρικη συνοδεια συγγενικου προσωπου...Τιποτα να κανει με τη θρησκεια, και τα παντα να κανει με αυτους που καταπατουν καθε ελευθερια στο ονομα της θρησκειας, για να κυβερνανε ανενοχλητοι..
Τα πάντα να κάνει με τη θρησκεία αν γίνεται στο όνομα αυτής.Αν η θρησκεία έλεγε πως οι γυναίκες δεν είναι κατώτερες, δεν θα μπορούσε να γίνει στο όνομά της, εξ ορισμού. Αλλά όλες οι παλιές θρησκείες έχουν πατριαρχικές ρίζες.
μην μπερδευεται θρησκεια με εθιμα και κοινωνικα κατεστημενα που ειναι πολυ παλιοτερα απο το μουσουλμανισμο και καθε μουσουλμανισμο.. Στο κατω κατω οι θρησκειες κοβονται και ραβονται κατα πως βολευει τον καθενα.Οι κοινωνιες τους (οπως και οι δικες μας κοινωνιες μεχρι πριν απο μερικες δεκαετιες μονο) θεωρουν τις γυναικες κατωτερες και αυτο βεβαια αντικατοπτριζεται και στη θρησκεια..Εδω γεννουσε γυναικα, το τελειοτερο δωρο που μας χαρισε η φυση και στην χριστιανικη θρησκεια θεωρουνταν και θεωρειται ακομα απο πολλους''ακαθαρτη'' για 40ημερες,, μεγαλη πορωση φιλε μου..
Συμφωνώ ότι οι κοινωνίες αντικατοπτρίζονται στις θρησκείες. Γι'αυτό και όταν δημιουργήθηκαν πριν χιλιάδες χρόνια αντικατόπτρισαν τέλεια τις τότε πατριαρχικές κοινωνίες. Και έτσι σήμερα κάποιος μπορεί να τις επικαλεστεί για να καταπιέσει τις γυναίκες. Αν η θρησκεία έλεγε "γυναίκες και άντρες είναι ίσοι, τελεία και παύλα" πως θα μπορούσε να ασκηθεί καταπίεση στο όνομα της θρησκείας;Στην Δύση ο διαφωτισμός ξεπέρασε τις θρησκείες και επιβλήθηκε διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας. Η θρησκεία δεν άλλαξε επειδή άλλαξε η κοινωνία, τα κείμενα ίδια είναι. Αλλά αν κάποιος επικαλεστεί τα ίδια κείμενα για να καταπιέσει τις γυναίκες θα τον πάνε σηκωτό γιατί είναι ενάντια στους νόμους, όχι ενάντια στα θρησκευτικά κείμενα. Εκεί ο θρησκευτικός νόμος είναι και νόμος του κράτους. Έχουν και θρησκευτική αστυνομία!
Για το θέμα του "σαραντίσματος" της λεχώνας κάνεις λάθος, δεν είναι θέμα θρησκείας. Ο λόγος ήταν ότι στο παρελθόν η κοινωνία μας ήταν αλλιώς. Η γυναίκα έπρεπε να δουλεύει πολλές ώρες, π.χ. να σκάβει χωράφια, και το σαράντισμα ήταν ένας τρόπος να δοθεί χρόνος στη νέα μάνα να αναρρώσει από τον τοκετό. Επίσης, τότε η παιδική θνησιμοτητα ήταν υψηλή και αφού το ανοσοποιητικό σύστημα του νεογέννητου δεν είναι ισχυρό, το σαράντισμα ήταν ένας πρακτικός τρόπος προφύλαξης. Φυσικά, τότε όλα κατέληγαν στην εκκλησία, για ευλογία της μάνας, παιδιού, βαφτήσια, αγιασμός κλπ. Αλλά ποτέ στη χώρα μας, όσο καταπιεσμένη κοινωνικά να ήταν η γυναίκα, δεν είχε σχέση με αυτό το αίσχος που υπάρχει στην Σ. Αραβία. Φυσικά και έχει να κάνει με το μουσουλμανισμό, κατ'επέκταση με το Ισλάμ. Δεν είναι απλώς έθιμα...
ντροπή!! Μα προτιμούν να πεθάνει μια κοπέλα από το να τη δούν πώς?? Με κανονικά ρούχα? Και ήταν και πανεπιστημιακοί..''μορφωμένοι'' άνθρωποι!!