Χρυσοχοίδης: «Δεν ήμουν ανακόλουθος για τα διόδια»

Χρυσοχοίδης: «Δεν ήμουν ανακόλουθος για τα διόδια» Facebook Twitter
8

Απορρίπτει ο υπουργός Μεταφορών την κριτική που δέχτηκε για την ανακολουθία των δηλώσεων του σχετικά με τις τιμές των διοδίων. Ο κ. Χρυσοχοίδης που μετά τις αυξήσεις είπε ότι αυτές προβλεπόταν από συμβάσεις του 2007, το Δεκέμβριο είχε δηλώσει ότι δεν θα γίνουν άλλες αυξήσεις στα διόδια.

Τώρα σε συνέντευξη του στον Σκάι, επαναλαμβάνει ότι οι αυξήσεις αυτές προβλεπόταν, άρα  «είμαι  απόλυτα έντιμος, σωστός και πιστός σε αυτό που είπα».

Παραδέχθηκε εκ νέου ότι υπήρχε μια αδικία για τους κατοίκους της Αττικής, αλλά αυτή αντιμετωπίστηκε καθώς δεν θα πληρώσουν την αύξηση της τιμής των διοδίων στις Αφίδνες. Όπως είπε, όποιος αποδεικνύει μια σχέση με την περιοχή μπορεί να πάρει το αυτόματο μηχάνημα για να έχει την έκπτωση.

Από τις αυξήσεις στα διόδια θα εξαιρεθούν και όσοι έχουν εξοχικά στον Ωρωπό και την ευρύτερη περιοχή της βορειανατολικής Αττικής, τόνισε με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Προϋπόθεση, όπως είπε, είναι να πάρουν και αυτοί βεβαιώσεις από τους δήμους και τη ΔΕΗ που να αποδεικνύουν τη σχέση τους με την περιοχή, όπως συμβαίνει και με τους περίπου 40.000 μόνιμους κατοίκους του δήμου Ωρωπού.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε ότι αν δεν αυξηθούν οι τιμές των διοδίων τότε τα χρήματα θα πρέπει να δοθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό. «Θέλουμε να το κάνουμε αυτό;», διερωτήθηκε.

Αν επιλέξουμε να χρηματοδοτούμε αυτόν που θέλει να πάει στον Ωρωπό για το εστιατόριο ή  για μπάνιο και να στερήσουμε χρήματα από τον άστεγο και τον φτωχό, αυτό κατά τη γνώμη μου είναι λάθος, πρόσθεσε.

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φον ντερ Λάιεν σε Βόρεια Μακεδονία: Αλλάξτε το Σύνταγμά σας όπως θελει η Βουλγαρία για να μπείτε στην ΕΕ

Διεθνή / Φον ντερ Λάιεν σε Βόρεια Μακεδονία: Αλλάξτε το Σύνταγμά σας όπως θελει η Βουλγαρία για να μπείτε στην ΕΕ

«Έχουμε έναν ξεκάθαρο στόχο, το άνοιγμα της δέσμης των ενταξιακών κεφαλαίων που αφορά τα θεμελιώδη ζητήματα, το συντομότερο δυνατόν», είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
LIFO NEWSROOM
Γιώργος Παπανδρέου για ελληνοτουρκικά: «Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαζί τον ήλιο και τον άνεμο του Αιγαίου»

Πολιτική / Γιώργος Παπανδρέου για ελληνοτουρκικά: «Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαζί τον ήλιο και τον άνεμο του Αιγαίου»

«Τσακωνόμαστε για το πετρέλαιο και το αέριο στο Αιγαίο, το οποίο δεν ξέρουμε αν υπάρχει ή δεν υπάρχει», είπε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξη στην τουρκική εφημερίδα Oksijen
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης σε Ανδρουλάκη: Θέλετε να μπείτε στο Μαξίμου; Έλα με φόρα

Πολιτική / Μητσοτάκης σε Ανδρουλάκη: Θέλετε να μπείτε στο Μαξίμου; Έλα με φόρα

«Προσέξτε, λοιπόν, το αν κάποιος θα έρθει με φόρα, αν θα μας ανοίξει την πόρτα, αν θα μας ανοίξετε εσείς την πόρτα του Μαξίμου, αν θα βγούμε εμείς από το Μαξίμου για να μπείτε εσείς, διότι αυτό εννοείτε, είναι θεμιτή η φιλοδοξία σας» ανέφερε ο πρωθυπουργος
LIFO NEWSROOM
Στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις φωτιές - Δείτε LIVE

Πολιτική / Μητσοτάκης: Κανείς δεν πιστεύει ότι μπορεί να υπάρχει καλοκαίρι χωρίς φωτιές στην Ελλάδα

Φέτος είχαμε 9.101 φωτιές, σε σχέση με 7.163 που είχαμε πέρυσι που κάηκαν 1.754.000 στρέμματα, ενώ φέτος κάηκαν 440.000 στρέμματα, είπε ο πρωθυπουργός - Άνω του 98% των φωτιών σβήστηκε όταν ήταν ακόμα μικρές, χάρη στα drones και στα έμφορτα αεροσκάφη
LIFO NEWSROOM