Η ντίβα που πέρασε την «κόκκινη γραμμή» στο Ιράν

Η ντίβα που πέρασε την «κόκκινη γραμμή» στο Ιράν Facebook Twitter
4

Μια μεγάλη ιρανή ντίβα, η 63χρονη Googoosh, πέρασε την «κόκκινη γραμμή» του ισλαμιστικού καθεστώτος στη χώρα της, δημοσιεύοντας με την ευκαιρία της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου, στο Διαδίκτυο το βίντεο για το νέο της τραγούδι, Behesht («παράδεισος" στα περσικά), το οποίο απεικονίζει την αγάπη ενός λεσβιακού ζευγαριού.

Στη σελίδα της στο Facebook που ακολουθείται από 1,5 εκατομμύριο friends, η Googoosh, έγραψε την Παρασκευή: «Αυτό είναι το δώρο μου για εσάς. Με την ελπίδα να έρθουν ημέρες γεμάτες αγάπη-για όλους».

Σε αυτό το βίντεο κλιπ που γυρίστηκε στην Ευρώπη, η ιρανή ντίβα ακούγεται να τραγουδά: "Φοβάμαι αυτό το συναίσθημα μεταξύ μας (...) / Το τέλος αυτής της διαδρομής είναι άγνωστο». Μια νεαρή και ένα ζευγάρι χέρια πρωταγωνιστούν μέχρι το τέλος του κλιπ, οπότε αποκαλύπτεται ότι αυτό το ζευγάρι χέρια ανήκουν στη σύντροφο της κοπέλας.

Η δημοσίευση αυτού του βίντεο, προκάλεσε αντικρουόμενες αντιδράσεις ανάμεσα στους θαυμαστές της Googoosh. «Δεν θα πρέπει να γίνεται προπαγάνδα για αυτή την πικρή αλήθεια [ομοφυλοφιλία] . Ποτέ δεν θα επέτρεπα στο παιδί μου να δεί το βίντεο κλιπ", γράφει χρήστης στη σελίδα της τραγουδίστριας, σύμφωνα με την Le Monde.

Πάντως, αν και κάποιοι χρήστες έδειξαν εχθρότητα προς την τραγουδίστρια, κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν στην κίνηση της στα σχόλια κάτω από το βίντεο.

Η Googoosh, είχε τιμηθεί τη δεκαετία του ’70 με βραβείο στο Σαν Ρέμο και στις Κάννες, εκπροσωπώντας την όψη ενός σύγχρονου Ιράν, επί Σάχη.  Η ισλαμική επανάσταση την βρήκε στις ΗΠΑ αλλά αποφάσισε να γυρίσει στη χώρα της. Όπως λέει, θέλει ένα Ιράν δημοκρατικό και ελεύθερο και θα ήθελε να αναλάβει τις ευθύνες της για αυτό. «Όμως δεν έχω ούτε τη δύναμη, ούτε τις γνώσεις για να φέρω  την αλλαγή».  

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
μην είσαι και τόσο σίγουρος - πες του Άνθιμου ότι στο Ιράν το δημόσιο πληρώνει εξ' ολοκλήρου την εγχείρηση αλλαγής φύλου και δες τον να παθαίνει έμφραγμα (όπως και όλοι οι ισλαμοφοβικοί...)
οι δύο κομπλεξικοί που πάτησαν όχι παρακαλούνται να την σαμποτάρουν την Googoosh σταματώντας να αγοράζουν τους δίσκους της (α, και να κρατήσουν και την αναπνοή τους...)