Πακιστάν: Για εσχάτη προδοσία κατηγορείται ο Μουσάραφ

Πακιστάν: Για εσχάτη προδοσία κατηγορείται ο Μουσάραφ Facebook Twitter
0

Κατηγορία για «εσχάτη προδοσία» απαγγέλθηκε σήμερα από ειδικό δικαστήριο σε βάρος του πρώην ηγέτη του Πακιστάν Περβέζ Μουσάραφ και είναι η πρώτη φορά που η κατηγορία αυτή απαγγέλλεται εναντίον πρώην αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων σ' αυτή τη χώρα.

Στη διάρκεια ακροαματικής συνεδρίασης του τριμελούς ειδικού δικαστηρίου που συνεδριάζει στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ, ο 70χρονος Μουσάραφ κατηγορήθηκε για προδοσία επειδή το 2007 είχε επιβάλει κατάσταση έκτακτης ανάγκης και είχε αναστείλει την ισχύ του Συντάγματος.

Η δικαστής Ταχίρα Σαφντάρ, όπως γράφει το ΑΠΕ, ανέγνωσε το κατηγορητήριο σε βάρος του πρώην ισχυρού άνδρα της χώρας, ο οποίος βρισκόταν στην εξουσία από το πραξικόπημα που πραγματοποίησε το Νοέμβριο του 1999, ως την καθαίρεσή του το καλοκαίρι του 2008. Η ακροαματική διαδικασία είχε αναβληθεί πολλές φορές κυρίως για λόγους ασφαλείας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Διεθνή / Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Ο Πέρι Κουρουμπλής είναι ο Ελληνοαυστραλός που συνελήφθη στη Ρώμη για τους ειδεχθείς φόνους δύο γυναικών στην Αυστραλία πριν από 47 χρόνια - Τι δηλώνει ο αδερφός του
LIFO NEWSROOM