Η Ιαπωνία επιτρέπει την επιστροφή στη Φουκουσίμα

Η Ιαπωνία επιτρέπει την επιστροφή στη Φουκουσίμα Facebook Twitter
0

 

Η Ιαπωνία επιτρέπει την επιστροφή στη Φουκουσίμα Facebook Twitter

Για πρώτη φορά μετά την πυρηνική καταστροφή στην Φουκουσίμα, πριν από τρία χρόνια , οι αρχές επιτρέπουν στους κατοίκους να επιστρέψουν για να ζήσουν στα σπίτια τους στην Tamura, ένα μικρό μέρος 20 χιλιόμετρα γύρω από το «άβατο» του εργοστασίου.  

Η απόφαση, η οποία τέθηκε σε ισχύ σήμερα Τρίτη ισχύει σύμφωνα με το time.com, για 357 άτομα σε 117 νοικοκυριά, καθώς η κυβέρνηση εκτιμά  ότι τα επίπεδα ακτινοβολίας είναι πλέον αρκετά χαμηλά.

Πολλοί πάντως από τους εκτοπισμένους εξακολουθούν να είναι αναποφάσιστοι σχετικά με την επιστροφή τους, λόγω των φόβων για την ακτινοβολία , ιδιαίτερα για τυχόν επίδρασή της στα παιδιά .

Πριν από αυτή την ανακοίνωση είχε δοθεί άδεια για επισκέψεις εντός της ζώνης ενώ με ειδική άδεια ζουν περίπου  90 άτομα στην περιοχή με ειδική άδεια , σύμφωνα με δημαρχείο της πόλης.

Εκείνοι που αποφασίζουν να επιστρέψουν λαμβάνουν από την κυβέρνηση ένα επίδομα 9 χιλιάδων δολαρίων, ως ενίσχυση.

Εν τω μεταξύ, πολλοί από τους εκτοπισμένους της πυρηνικής καταστροφής  εξακολουθούν να ζουν σε προσωρινή στέγη ή με τους συγγενείς τους και ορισμένοι έχουν ήδη ξεκινήσει από την αρχή τη ζωή τους κάπου μακριά.

Η Ιαπωνία επιτρέπει την επιστροφή στη Φουκουσίμα Facebook Twitter

Οι περιοχές εντός της ζώνης εκκένωσης έχουν γίνει πόλεις-φαντάσματα , γεμάτες αγριόχορτα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ