Μέρκελ: Η Ελλάδα αποκτά περισσότερες δυνατότητες

Μέρκελ: Η Ελλάδα αποκτά περισσότερες δυνατότητες Facebook Twitter
0

Ξεκίνησε το πρόγραμμα της επίσκεψης της Γερμανίδας Καγκελαρίου στην Αθήνα με τη συμμετοχή, μαζί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, σε φόρουμ με νέους επιχειρηματίες στο ξενοδοχείο Χίλτον.

Η κυρία Μέρκελ υποστήριξε ότι "Η Ελλάδα αποκτά περισσότερες δυνατότητες απ' ό,τι δυσκολίες, παρότι υπάρχει υψηλή ανεργία". Η Καγκελάριος εμφανίστηκε ευδιάθετη αστειευόμενη προς το νεαρής ηλικίας ακροατήριο λέγοντας "ξέρω ότι το βράδυ οι φίλοι σας θα σας κάνουν μούτρα που με συναντήσατε".

"Στη χώρα υπάρχουν πολλές ευκαιρίες. Υπάρχουν οι παραδοσιακοί τομείς όπως ο τουρισμός και η γεωργία όπου όμως μπορεί κανείς να ακολουθήσει νέους δρόμους. Σκέφτομαι όμως και τον τομέα των υπηρεσιών που εάν έχει κανείς νέες ιδέες μπορεί να προσεγγίσει νέες αγορές εκμεταλλευόμενος και το διαδίκτυο. Το ερώτημα είναι πώς να προσελκύσει κανείς χρηματοδότηση. Θέλουμε να δώσουμε ώθηση στις νέες εταιρείες και θα συμβάλουμε, όπως και η ελληνική πλευρά. Είναι ερώτημα "πώς μπορώ να έχω κεφάλαιο και να διευρύνω την επιχείρησή μου". Ύστερα από όσα έγιναν, και τις μεταρρυθμίσεις, η Ελλάδα αποκτά περισσότερες ευκαιρίες παρά δυσκολίες αν και υπάρχει ακόμη μεγάλη ανεργία και προβλήματα". δήλωσε μεταξύ άλλων η Ανγκελα Μέρκελ, όπως διαβάζουμε στα Νέα.

Η καγκελάριος της Γερμανίας έφθασε λίγο μετά τις 3 μ.μ. στο ξενοδοχείο Χίλτον μαζί με τον Αντώνη Σαμαρά και τον γερμανό υφυπουργό Εργασίας, εντεταλμένο της ελληνο-γερμανικής συνέλευσης, Χανς Γιόακιμ Φούχτελ. Για τις 4.20 μ.μ. ορίστηκε να λάβουν μέρος σε φόρουμ με τη συμμετοχή θεσμικών εκπροσώπων και εκπροσώπων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Στις 5.30 μ.μ, η Ανγκελα Μέρκελ θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για την επίσημη συνάντηση με τον Αντ. Σαμαρά και στη συνέχεια θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους των ελληνικών και ξένων ΜΜΕ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναστάτωση στον ΣΥΡΙΖΑ από το βίντεο Κασσελάκη- Δεν λέει πουθενά ότι είναι υποψήφιος

Πολιτική / Αναστάτωση στον ΣΥΡΙΖΑ από το βίντεο Κασσελάκη- Δεν λέει πουθενά ότι είναι υποψήφιος

Η απουσία της συγκεκριμένης δήλωσης έχει προκαλέσει υποψίες ότι ο Κασσελάκης ενδεχομένως επιδιώκει την ανατροπή της απόφασης της καθαίρεσής του στο επικείμενο Συνέδριο του κόμματος
LIFO NEWSROOM