Νέα σφαγή από την Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία

Νέα σφαγή από την Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία Facebook Twitter
0

Νέα επιδρομή της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ στο χωριό Γκαμπόρου Νγκάλα κοντά στα σύνορα της Νιγηρίας με το Καμερούν φαίνεται πως στοίχισε τη ζωή σε 300 ανθρώπους το βράδυ της Δευτέρας.

Η συγκεκριμένη περιοχή είναι το προπύργιο της ισλαμιστικής οργάνωσης που μάχεται τις κυβερνητικές δυνάμεις. Είναι η ίδια οργάνωση που έχει απαγάγει 223 κορίτσια και απειλεί ότι θα τα πουλήσει σε δουλεμπόρους επειδή πήγαιναν σχολείο.

Η περίπτωση των κοριτσιών έχει προκαλέσει οργή στη διεθνή κοινή γνώμη. Ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε: "Θα πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι. Δεν είναι μόνο θέμα της Νιγηρίας, αλλά παγκόσμιο. Υπάρχουν εξτρεμιστές ισλαμιστές παντού στον κόσμο, που αντιτίθενται στην εκπαίδευση, στην πρόοδο και στην ισότητα. Οφείλουμε να τους πολεμήσουμε και να τους κερδίσουμε, όπου κι αν βρίσκονται".

Η Αντζελίνα Τζολί, διάσημη ηθοποιός και πρέσβειρα καλής θελήσεως είπε: "Αν ο κόσμος δεν κάνει τίποτα, τότε θα την γλιτώσουν και θα υπάρχει πλέον προηγούμενο. Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό να γίνει κάτι άμεσα για να βρεθούν αυτά τα κορίτσια και να επιστρέψουν σπίτι τους. Θεός φυλάξοι αν δεν μπορούμε, πρέπει να τους οδηγήσουμε στη δικαιοσύνη".

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι έστειλαν στη Νιγηρία ειδικό κλιμάκιο του FBI για να βοηθήσει στις έρευνες για τον εντοπισμό των κοριτσιών.

Σήμερα η αστυνομία της χώρας προσέφερε Χρηματική αμοιβή ύψους 300.000 δολαρίων (50 εκατομμύρια νάιρα) σε οποιονδήποτε προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό και τη διάσωση των κοριτσιών.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok  με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Διεθνή / Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok  με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Επί δύο χρόνια οι δύο γυναίκες μοιράζονται τις περιπέτειές τους με 10 εκατομμύρια συνδρομητές - Το μήνυμα που θέλουν να στείλουν είναι η νέα γενιά να μην αφήνει μόνους τους ηλικιωμένους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ