Ουκρανία: Υπέρ της απόσχισης ψήφισαν οι κάτοικοι του Ντονέσκ και του Λουχάνσκ

Ουκρανία: Υπέρ της απόσχισης ψήφισαν οι κάτοικοι του Ντονέσκ και του Λουχάνσκ Facebook Twitter
1

Διεξήχθησαν τελικά τα δημοψηφίσματα χθες στις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας για την απόσχισή τους από το Κίεβο. Οι φιλορώσοι αυτονομιστές μιλούν για υψηλή συμμετοχή στη διαδικασία και ξεκάθαρη νίκη του "ναι" στην απόσχιση με ποσοστά που κυμαίνονται στο 90-95%.

Το ερώτημα που αναγραφόταν στα ψηφοδέλτια ήταν απλό: «Εγκρίνετε την ανεξαρτησία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ;» και «Εγκρίνετε την ανεξαρτησία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ;».

Το υπουργείο Εσωτερικών στο Κίεβο χαρακτήρισε πάντως τα δημοψηφίσματα στις ανατολικές περιοχές της χώρας παράνομα και είπε ότι τα ψηφοδέλτια είναι "εμποτισμένα με αίμα".

Σε μερικές πόλεις η ατμόσφαιρα κατά την ψηφοφορία ήταν εορταστική, σε άλλες όμως σημειώθηκαν συγκρούσεις ανάμεσα σε αυτονομιστές και Ουκρανούς στρατιώτες, όπως στο δημαρχείο του Κρασνοαρμέισκ που στρατιώτες εμπόδισαν την ψηφοφορία. Σύμφωνα με ρωσικές πηγές, οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ κατά των ψηφοφόρων σκοτώνοντας έναν πολίτη και τραυματίζοντας άλλον ένα.

Διεθνή μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο αστυνομικός διευθυντής της Μαριούπολις βρέθηκε κρεμασμένος.

Ο Πουσίλι, ο αυτόκλητος ηγέτης των φιλορώσων στο Ντονέτσκ, δήλωσε ότι η περιοχή θα προχωρήσει στον σχηματισμό δικών της κρατικών θεσμών και θα θεωρήσει τα κυβερνητικά στρατεύματα εκεί "δυνάμεις κατοχής" μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από το σημερινό δημοψήφισμα για αυτονομία. "Είναι απαραίτητο να σχηματίσουμε κρατικούς θεσμούς και στρατιωτικές αρχές το συντομότερο δυνατό", πρόσθεσε ο ίδιος.

Φυσικά η Δύση δεν αναγνωρίζει την τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χεζμπολάχ: Ο Νασράλα «ξέμεινε» με έναν ανώτερο διοικητή - Νεκρό και το Νο3 της οργάνωσης

Διεθνή / Χεζμπολάχ: Ο Νασράλα «ξέμεινε» από ανώτερους διοικητές - Μυστήριο με το Νο3 της οργάνωσης

Μέσα ενημέρωσης από τη Σαουδική Αραβία, αλλά και το Ισραήλ ανέφεραν ότι ο Αλί Καράκι είναι νεκρός - Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι ο στρατιωτικός διοικητής της «είναι καλά» και «βρίσκεται σε ασφαλές μέρος»
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Διεθνή / Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Επί δύο χρόνια οι δύο γυναίκες μοιράζονται τις περιπέτειές τους με 10 εκατομμύρια συνδρομητές - Το μήνυμα που θέλουν να στείλουν είναι η νέα γενιά να μην αφήνει μόνους τους ηλικιωμένους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια