ΔΝΤ: Δεν έχουμε ενημερωθεί για πρόωρη λήξη του προγράμματος

ΔΝΤ: Δεν έχουμε ενημερωθεί για πρόωρη λήξη του προγράμματος Facebook Twitter
0

Ο διευθυντής Εξωτερικών Σχέσεων του ΔΝΤ Τζέρι Ράις αποσαφήνισε χθες ότι το ΔΝΤ δεν έχει ενημερωθεί επίσημα από την ελληνική Κυβέρνηση για ενδεχόμενη πρόωρη λήξη του προγράμματος στήριξης της χώρας στα τέλη του 2014. Έτσι λοιπόν, μετά και την μη υποστήριξη της Άνγκελα Μέρκελ την Τρίτη, η κίνηση-ματ της κυβέρνησης για απεμπλοκή από την τρόικα δεν φαίνεται να προχωρά.

Απαντώντας σε διαδοχικές ερωτήσεις αναφορικά με τις δηλώσεις που έκανε την προηγούμενη Τρίτη ο Αντώνης Σαμαράς από το Βερολίνο για μια ενδεχόμενη πρόωρη ελληνική έξοδο από το πρόγραμμα του ΔΝΤ ως ένα σημάδι της επιτυχίας του, ο Ράις τόνισε πως το πρόγραμμα του Ταμείου είναι προγραμματισμένο να λήξει τον Μάρτιο του 2016.

Όπως είπε, η προσοχή του ΔΝΤ είναι εστιασμένη στην έκτη αξιολόγηση και ενδεχόμενη πρόωρη έξοδος της Ελλάδος από το πρόγραμμα του Ταμείου δεν θα απασχολήσει την επικείμενη αξιολόγηση.

Εντωμεταξύ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ε. Βενιζέλος είπε ότι δεν έχει ζητηθεί ακόμη η αποχώρησή μας από το ΔΝΤ. Ο κ. Βενιζέλος απάντησε σε ερώτηση σχετική με τις δηλώσεις του Ράις είπε: «δεν έχει ζητηθεί και φυσικά δεν έχει ζητηθεί, διότι ακόμη βρισκόμαστε σε συζητήσεις. Και για να το ζητήσουμε αυτό, πρέπει να έχουμε τη στήριξη των Ευρωπαίων εταίρων μας και δικαιούμαστε να έχουμε στήριξη για όλα, όχι μόνο για το συγκεκριμένο. Δεν έχουμε συγκεκριμενοποιήσει ακόμη τα αιτήματά μας, διότι έχουμε επιτεύγματα. Σας θυμίζω ότι το κρίσιμο κριτήριο, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Eurogroup και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ήταν το πρωτογενές πλεόνασμα. Το πρωτογενές πλεόνασμα υπάρχει. Επίσης, είναι προφανές ότι πέρα από τα δημοσιονομικά επιτεύγματα υπάρχουν διαρθρωτικά επιτεύγματα».

Και κατέληξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης: «Βεβαίως, πρέπει να γίνουν και άλλα πράγματα και ο ελληνικός λαός θέλει ένα καλό ευρωπαϊκό κράτος, θέλει καλή δημόσια διοίκηση, καλή εκπαίδευση, καλή δικαιοσύνη, αλλά μην ξεχνάμε τι έχει γίνει ως τώρα, όλα αυτά τα χρόνια, σε μεγάλους τομείς όπως είναι οι εργασιακές σχέσεις, το ασφαλιστικό, η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Και, βέβαια, μιλάω για το θέμα αυτό γιατί πρώτο μας μέλημα είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας, η αντιμετώπιση της ανεργίας και ιδίως της ανεργίας των νέων. Αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς επενδυτικό περιβάλλον και χωρίς μια πραγματική οικονομία η οποία κινείται με αισιοδοξία και θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας χρόνος από το δυστύχημα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη - Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / Ένας χρόνος από το δυστύχημα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη - Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

«Ουδεμία ενημέρωση υπάρχει, ουδείς ανέλαβε την ευθύνη της απώλειας αυτών των ζωών και επικρατεί  πλήρης άγνοια για τη διοικητική και δικαστική έρευνα», επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ
LIFO NEWSROOM