Πρόταση μομφής στο Ευρωκοινοβούλιο για τον Γιούνκερ

Πρόταση μομφής στο Ευρωκοινοβούλιο για τον Γιούνκερ Facebook Twitter
0

Πρόταση μομφής κατά του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα καταθέσει η ευρωομάδα της Αριστεράς, για το σκάνδαλο φοροαποφυγής στο Λουξεμβούργο επί πρωθυπουργίας του.

Την πρόταση προανήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, σημειώνοντας μάλιστα ότι τα ελληνικά ΜΜΕ «έθαψαν» την υπόθεση συμμετοχής στο σκάνδαλο ελληνικών επιχειρήσεων.

«Υπάρχουν εταιρίες σε ελληνικά χέρια που στέρησαν από την Ελλάδα τεράστια φορολογικά έσοδα. Τη στιγμή που υπερφορολογείται ο μισθωτός και ο συνταξιούχος κάποιοι άλλοι γλιτώνουν φόρους μέσω οφσόρ», είπε ο Δημήτρης Παπαδημούλης σχολιάζοντας την εμπλοκή ελληνικών επιχειρήσεων στο σκάνδαλο φοροαποφυγής.

Ο ευρωβουλευτής σημείωσε μάλιστα ότι στα ελληνικά ΜΜΕ το θέμα θάφτηκε λόγω διαφημίσεων από αυτές τις εταιρείες.

Ο κ. Παπαδημούλης είπε επίσης ότι για τη στήριξη της πρότασης η αριστερά θα στραφεί και στους Οικολόγους και τους αριστερόστροφους σοσιαλιστές που είχαν καταψηφίσει την υποψηφιότητα Γιούνκερ.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας χρόνος από το δυστύχημα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη - Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / Ένας χρόνος από το δυστύχημα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη - Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

«Ουδεμία ενημέρωση υπάρχει, ουδείς ανέλαβε την ευθύνη της απώλειας αυτών των ζωών και επικρατεί  πλήρης άγνοια για τη διοικητική και δικαστική έρευνα», επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ
LIFO NEWSROOM