Facebook Twitter
0
LIFO PICKS

Lifotape by Manolaco


Q&A 

Πως και ασχολήθηκες με το άθλημα της μουσικής; Η πρώτη μου επαφή με την μουσική ήρθε σε πολλή μικρή ηλικία μέσο του ωδείου στο οποίο φοίτησα για 6-7 χρόνια. Εκεί επεξεργάστηκα κάποια μουσικά όργανα και πήρα τα πρώτα μου μαθήματα θεωρίας και αρμονίας της μουσικής. Οφείλω να ομολογήσω πως τότε δεν ήμουν και από τους καλύτερους μαθητές. Ωστόσο αποκόμισα γνώσεις που μου χρησιμεύουν σήμερα και γι' αυτό θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που πέρασα και από εκεί.

Τι μουσική "παίζει'' ο Manolaco πια; Σε γενικές γραμμές είναι Τech-House. Ένα είδος ηλεκτρονικής μουσικής που πιστεύω πως γεννήθηκε για τα clubs και πως πραγματικά τίποτα δεν μπορεί να κουνήσει καλύτερα ένα stage από αυτόν τον ήχο. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μου είναι η αυστηρή επιλογή των basslines και του drum-work των κομματιών καθώς επίσης και η χρησιμοποίηση πολλών ορχηστρικών στοιχείων μέσα σ αυτά. Διαλέγω κομμάτια δηλαδή που να συνδυάζουν την τεχνολογία με την φυσικότητα των κλασσικών οργάνων που όλοι γνωρίζουμε. Καλύτερα όμως είναι να ακούσετε ένα set μου.

Με ποιους “μεγάλους” της σκηνής έχεις συνεργαστεί; Υπήρξαν έως τώρα αρκετές συνεργασίες αυτό είναι αλήθεια και το χρωστάω στους ανθρώπους που με στήριξαν και με στηρίζουν μέχρι σήμερα. Ο Dj Pascal ήταν ο πρώτος που με εμπιστεύτηκε σε ηλικία 20 χρόνων και με τοποθέτησε δίπλα σε κορυφαία ονόματα της House σκηνής όπως ο Kenny Karpenter (studio54 NY) , o Osunlade , ο Μr. V και αρκετοί άλλοι. Τα τελευταία 4 χρόνια όμως συμπεριλαμβάνομαι στο ρόστερ του BLEND που αποτελεί τον κυριότερο εκπρόσωπο της ηλεκτρονικής σκηνής στην Ελλάδα το οποίο μου δίνει την δυνατότητα να βρίσκομαι στα καλύτερα clubs της χώρας μας και δίπλα σε καλλιτέχνες παγκοσμίου βεληνεκούς όπως ο Richie Hawtin , o Ricardo Vilallobos και πολλοί άλλοι.

Τι ετοιμάζει η ομάδα σου τώρα; Οι διεργασίες όσον αφορά τα BLEND events αλλά και το καινούριο του κομμάτι που ονομάζεται ON-Off βρίσκονται σε έξαρση. To τελευταίο διάστημα έχουν προστεθεί κάποια άτομα στην οργάνωση όπως ο Chris kai i Sofia που έχoυν αναλάβει την επικοινωνία και τις δημόσιες σχέσεις και μαζί με τους καλύτερους του είδους σε όλα τα πόστα όπως ο γνωστός πλέον Sysex που δουλεύει το κομμάτι των γραφιστικών και του promo νομίζω πως ο manager kai ιδιοκτήτης του BLEND Lorenzo έχει όλα τα κατάλληλα εργαλεία για να στήσει και να στηρίξει την σκηνή στην χώρα μας για αρκετό καιρό ακόμα. Το καλοκαίρι αναμένονται όπως κάθε χρόνο όλα τα κορυφαία ονόματα του παγκόσμιου στερεώματος τόσο στην Αθήνα όσο και στην Μύκονο αλλά και σε όλη την Έλλαδα. Κάποια από αυτά έχουν ανακοινωθεί ήδη και ο κόσμος τα περιμένει πως κ πως. Maceo Plex , Ricardo Vilallobos , John Digweed , Solomun k Loco dice ειναι μια μικρή γεύση από αυτό που θα ακολουθήσει την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2012. Σε αρκετά από αυτά θα υποστείτε και την μουσική μου.

Πως είναι τα πράγματα έξω; Υπάρχει αθηναϊκή νύχτα ή ο κόσμος είναι φοβισμένος λόγω της κατάστασης ; Τα τελευταία χρόνια που συνεργάζομαι με το Blend η αλήθεια είναι ότι δεν έχω νιώσει τόσο πολύ αυτό που λέγεται κρίση στην αγορά. Τα parties πάνε από το καλό στο καλύτερο, το roster μεγαλώνει και όλο και περισσότεροι top DJs του εξωτερικού ζητάνε να εκπροσωπούνται αποκλειστικά από το Blend. Ξέρετε είμαι από αυτούς που πιστεύουν πως στην χώρα μας αυτό που χρειάζεται να γίνει είναι άπλα ο κόσμος να διευρύνει τον επαγγελματικό τού προσανατολισμό και να απεγκλωβιστεί από αυτό το μικρό και κλειστό πλαίσιο επαγγελμάτων που μάχεται να μπει χωρίς ουσιαστικά να είναι αυτό που θα ήθελε να κάνει αν ήξερε πόσες επιλογές έχει. Για μένα κάθε άνθρωπος έχει κάπου ένα ταλέντο και μπορεί να διακριθεί , να γίνει ένας από τους καλύτερους και να κατακτήσει τα όνειρά του. Όσο όμως όλος αυτός ο κόσμος το αγνοεί αυτό και κοιτάει να καταπιαστεί με επαγγέλματα που δεν του κάνουν και δεν κάνει και αυτός για αυτά θα συνεχίζεται το πλεόνασμα ανά επάγγελμα και το πρόβλημα θα παραμένει. Υπό αυτήν την έννοια η κρίση αυτή θα κάνει καλό. Θα στείλει σπίτι να σκεφτούν αρκετούς περαστικούς του κάθε επαγγέλματος και θα αφήσει ήσυχους τους υπόλοιπους να κάνουν καλά την δουλειά τους. Όσον αφορά εμένα είμαι τυχερός μιας και συμμετέχω σε ένα project που δεν είναι τυχαία στον χώρο του και που ό,τι και να γίνει θα συνεχίζει να προσφέρει υψηλής ποιότητας events.

Πέντε DJs-producers που έχουν γράψει ιστορία για σένα και έχουν αφήσει εποχή; Αδιαμφισβήτητα πρώτος στο βάθρο μπαίνει ο Ricardo Villalobos. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος αποτελεί για μένα τον μεγαλύτερο artist που έβγαλε η μουσική μας. Συνεχίζει ακόμα και σήμερα να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα από τον καθένα.. να διευρύνει τους ορίζοντες της ηλεκτρονικής σκηνής και να διαλύει τα σύνορα μεταξύ χορευτικής και ακουστικής μουσικής. Από εκεί και πέρα ονόματα θρύλοι όπως Danny Tenaglia, Frankie Knuckles, Richie Hawtin και Carl Cox είναι και αυτοί πατέρες της μουσικής μας και τους χρωστάμε πολλά.

Ποιο είναι για σένα το δικό σου καλύτερο κομμάτι; Το δικό μου καλύτερο κομμάτι δεν το έχω γράψει ακόμα Πολύ αγαπημένο μου track όμως είναι μια διασκευή στα "μαύρα μάτια σού" του Αγγελόπουλου που έχω κάνει παντρεύοντας έτσι το ελληνικό λαϊκό στοιχείο με την τεχνολογία και την δύναμη του beat.

Ο Manolako παίζει με τον Reboot (που έχει φέρει στη ζωή μας την κομματάρα που λέγεται Caminando) το Σάββατο στο Mamacas. 


ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ