Χατζηδάκης: Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια

Χατζηδάκης: Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
2

Την αντίδραση του Κωστή Χατζηδάκη προκάλεσαν οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στη συνάντηση του με τον γ.γ. του ΟΑΣΑ Ανχέλ Γκουρία. Ο Πρωθυπουργός είπε ότι η λεγόμενη “εργαλειοθήκη” που επιχείρησε να εφαρμόσει η προηγούμενη κυβέρνηση δεν ήταν τυο ΟΟΣΑ αλλά της κυβέρνησης, υπονοώντας ότι η κυβέρνηση Σαμαρά θέλησε να “περάσει” δικά της μέτρα υπό τον μανδύα του Οργανισμού. «Δεν ξέρω αν αυτή η στροφή προς τον ΟΟΣΑ θα αρκέσει για συμφωνία στις Βρυξέλλες. Ξέρω όμως δύο πράγματα: πρώτον, ότι η σύγχυση της κυβέρνησης δεν κρύβεται με τίποτα και, δεύτερον, ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός, κάνοντας την παρακάτω δήλωση:

«Μπράβο στον κ. Τσίπρα για τη συνέχιση της συνεργασίας με τον ΟΟΣΑ! Το "φύλλο συκής" γι' αυτήν τη στροφή ήταν η αποσύνδεση του ΟΟΣΑ από την εργαλειοθήκη και η βάπτισή του στην "κολυμβήθρα του Σιλωάμ" της Αριστεράς.

Ωστόσο, τα στοιχεία είναι "ξεροκέφαλα":

1. Η εργαλειοθήκη ήταν του ΟΟΣΑ με ημερομηνία παρουσίασης 27.11.2013 και υπογραφή του ίδιου του κ. Gurria (σελ 3 της μελέτης).

2. Αν ο ΟΟΣΑ μέχρι τώρα υπηρετούσε εγχώρια επιχειρηματικά συμφέροντα, όπως ισχυριζόταν ο ΣΥΡΙΖΑ, πώς η κυβέρνηση ζητεί τη συνεργασία ενός τέτοιου οργανισμού;

3. Στην μόλις προχθεσινή έκθεση Going for Growth-Greece 2015, ο ΟΟΣΑ χαιρετίζει τις αλλαγές που προωθήθηκαν με την εργαλειοθήκη και ζητά άλλες προς την ίδια κατεύθυνση! Τέτοιου είδους μεταρρυθμίσεις θα προωθήσει η κυβέρνηση;».

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
"Look who's talking" !Θυμαστε τι μας ελεγε για το γαλα ; Οτι μολις επεκταθει η διαρκεια ζωης του "φρεσκου" σε 7 ημερες αντι των 5 , οι τιμες του θα πεσουν σημαντικα.Ειδε κανεις κατι τετοιο ; Απλα τωρα εισαγεται και πωλειται ως "φρεσκο" γαλα απο την κεντρικη και βορεια Ευρωπη,η οποια εχει τεραστια παραγωγη,(Γερμανια,Πολωνια,Αυστρια κλπ).Η τιμη,φυσικα,δεν επεσε ουτε 1 λεπτο του Ευρω !!!
Θεωρώ πως αυτό που αναφέρεται ως ¨εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ¨ είναι μια σειρά προτάσεων όπου σύμφωνα με τα αποτελέσματα που θέλεις να πετύχεις, ο ΟΟΣΑ με βάση την διεθνή πρακτική στην οποία έχει εμπειρία, προτείνει κάποια μέτρα που έχουν εφαρμοστεί αλλού και έχουν θετικό αποτέλεσμα για τον στόχο που έχεις θέσει.Αυτό δεν ακούγεται κακό. Το πρόβλημα θα δημιουργηθεί αν είτε δεν υπάρχει προσαρμογή στα δεδομένα της χώρας μας (δεν είναι ίδιες όλες οι χώρες, κάτι που λειτουργεί θετικά αλλού εδώ μπορεί να έχει αντίθετο αποτέλεσμα), είτε αν τα αποτελέσματα που θέλουμε είναι λάθος (πχ. μέγιστη άμεση απόδοση, ξεζουμίζοντας την οικονομία αντί να στοχεύουμε και σε μακροπρόθεσμη ανάπτυξη, βλέπε Χατζηδάκη).Οπότε αν ο στόχος είναι διαφορετικός, και τα προτεινόμενα μέτρα θα είναι άλλα.