Σακελλαρίδης: Αίτηση παράτασης με βάση το κείμενο Μοσκοβισί

Σακελλαρίδης: Αίτηση παράτασης με βάση το κείμενο Μοσκοβισί Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
0

Η αίτηση παράτασης της δανειακής σύμβασης, η οποία θα κατατεθεί σήμερα από τον υπουργό Οικονομικών, θα στηριχθεί στο κείμενο Μοσκοβισί, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Μιλώντας στον Ant1 σχολίασε επίσης τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, ο οποίος σε συνέντευξή του στο ZDF προεξόφλησε απόρριψη της πρότασης. Ο Γ. Σακελλαρίδης επεσήμανε ότι «οι διαπραγματεύσεις δεν γίνονται μέσω δηλώσεων, αλλά σε κλειστές αίθουσες, με διαβουλεύσεις». «Αν υπάρχει αμοιβαία βούληση να βρεθεί μία λύση, εδώ βρισκόμαστε για να τη συζητήσουμε. Η ελληνική πλευρά διαθέτει πρόταση για να βρεθεί διέξοδος» δήλωσε.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, κατά τη διάρκεια της παράτασης «θα ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, ενώ θα συζητηθούν με τους εταίρους τα θέματα στα οποία συμφωνούμε, καθώς και μια χαλάρωση στο πρωτογενές πλεόνασμα, ώστε να διορθωθούν τα δημοσιονομικά της χώρας».

Ο Γ. Σακελλαρίδη υπογράμμισε ότι «δεν παγώνει το πρόγραμμα της κυβέρνησης», ενώ σχετικά με την ύπαρξη εναλλακτικού κυβερνητικού σχεδίου, στην περίπτωση που απορριφθεί η αίτηση παράτασης που θα κατατεθεί σήμερα, είπε: «Η κυβέρνηση ελπίζει ότι δεν θα φτάσει σε αυτό το σημείο και γι' αυτό το σενάριο εργάζεται. Εμείς ερχόμαστε με σκοπό να βρούμε τη λύση, αλλά να γίνει και σεβαστή η απόφαση του ελληνικού λαού. Δεν είναι δυνατόν σε μία δημοκρατική Ευρώπη να μπαίνουν τέτοια ζητήματα. Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να κάνουμε αποδεκτό κάτι που θα προσβάλει τον ελληνικό λαό».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άλλες τρεις απευθείας αναθέσεις από τον Δήμο Αθηναίων του Χάρη Δούκα για συμβουλευτικές υπηρεσίες

Πολιτική / Άλλες τρεις απευθείας αναθέσεις από τον Δήμο Αθηναίων του Χάρη Δούκα για συμβουλευτικές υπηρεσίες

Συνολικού ύψους 67.884 ευρώ - Πρώην βουλευτής Φωκίδας του ΠΑΣΟΚ που πρόσκειται στον Γιώργο Παπανδρέου, ανάμεσα στους απευθείας «συνεργάτες» του Δήμου Αθηναίων
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για «Αυγή»: Μόνο με μαύρο χρήμα θα μπορούσαν να αποφευχθούν δύσκολες οικονομικές αποφάσεις

Πολιτική / Κασσελάκης για «Αυγή»: Μόνο με μαύρο χρήμα θα μπορούσαν να αποφευχθούν δύσκολες οικονομικές αποφάσεις

Ο Στλεφανος Κασσελάκης προκαλεί, όπως τονίζει, τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναθέσουν σε εταιρεία ορκωτών λογιστών να ελέγξει τα οικονομικά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σε βάθος δεκαετίας.
LIFO NEWSROOM