Δίκη Παπακωνσταντίνου: Κατέθεσε η γυναίκα που παρέλαβε τον φάκελο με τη λίστα Λαγκάρντ

Δίκη Παπακωνσταντίνου: Κατέθεσε η γυναίκα που παρέλαβε τον φάκελο με τη λίστα Λαγκάρντ Facebook Twitter
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο, Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
0

Η πρώην διευθύντρια του γραφείου του Γιώργου Παπακωνσταντίνου ήταν μία από τις μάρτυρες που κατέθεσε σήμερα στη δίκη του πρώην υπουργού στο Ειδικό Δικαστήριο. Η Χρυσή Χατζή ήταν εκείνη που παρέλαβε τον φάκελο με τη λίστα Λαγκάρντ.

Όπως αναφέρει το Βήμα, κατέθεσε στο δικαστήριο ότι τη μέρα (αρχές Οκτωβρίου 2010, όπως είπε, και όχι 29 Σεπτεμβρίου) που έφθασε ο φάκελος με το επίδικο υλικό, έλαβε τηλεφώνημα από τον υπουργό, με το οποίο την ενημέρωνε ότι περίμενε ένα εμπιστευτικό φάκελο από την ελληνική πρεσβεία στη Γαλλία. Τόνισε ότι οι εμπιστευτικοί φάκελοι παραδίδονταν στα χέρια του υπουργού, δεν περνούσαν προηγουμένως από το Πρωτόκολλο.

Ο πρόεδρος σχολίασε πως «ξέρετε πολύ περισσότερα από όσα λέτε», ενώ την πίεσε να θυμηθεί τα γεγονότα της 29ης Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ελευθερίας Κόλλια στο Βήμα, σε σύσκεψη που έγινε στις 24.1.2011 ο πρώην υπουργός είπε στους συνεργάτες του ότι έλαβε φάκελο με στοιχεία Ελλήνων καταθετών σε ελβετική τράπεζα, καθώς και ότι έδωσε ονόματα με τα μεγαλύτερα ποσά στον κ. Καπελέρη, τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ, για περαιτέρω έλεγχο.

Σε ερώτηση της εισαγγελέως, πώς τέλειωσε η σύσκεψη, η Χρυσή Χατζή φέρεται να απάντησε ότι «έκλεισε με τη δέσμευση του υπουργού, να ερευνήσει το ΣΔΟΕ και να συσταθεί ειδικό κλιμάκιο ελέγχου, αν και εφόσον χρειαζόταν». Τόνισε επίσης ότι η ίδια δεν έμαθε ποτέ τα αποτελέσματα της έρευνας του κ. Καπελέρη.

«Τον είδατε να ψάχνει εναγωνίως το cd, όταν φύγατε πια από το υπουργείο Οικονομικών;» ρώτησε ο πρόεδρος, για να λάβει την απάντηση ότι δεν έπεσε κάτι τέτοιο στην αντίληψη της. «Μα πως χάθηκε;» ρώτησε και ξαναρώτησε το Δικαστήριο, χωρίς να λάβει απάντηση, σύμφωνα με το Βήμα. «Έδωσε να του κάνουν ένα αντίγραφο και είπε να φυλαχτεί», υπογράμμισε η κυρία Χατζή, στοιχείο που άκουσε από τον Παπακωνσταντίνου πολύ αργότερα στη Βουλή. Σε ερώτηση αν ήταν CD ή στικάκι, η ίδια απάντησε πως δεν γνωρίζει.

Νωρίτερα, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου κατέθεσε πως «είμαι αθώος, αρνούμαι κατηγορηματικά τις κατηγορίες». Κατηγορείται για δύο κακουργήματα, της νόθευσης δημοσίου εγγράφου και της απόπειρας απιστίας στην υπηρεσία.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM
Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
«Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

LiFO politics / «Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

Ο Παύλος Γερουλάνος εξηγεί στη Βασιλική Σιούτη γιατί είναι αντίθετος σε μία προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί πιστεύει ότι αυτό θα «ενδυνάμωνε τα άκρα που δεν έχουν πρώτη προτεραιότητα τα συμφέροντα της χώρας, αλλά τα συμφέροντα άλλων χωρών».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ