Υγειονομική «βόμβα» στη Βαρβάκειο

Υγειονομική «βόμβα» στη Βαρβάκειο Facebook Twitter
ΑΠΕ/ΜΠΕ
0

Απαράδεκτες καταστάσεις διαπίστωσε το Υγειονομικό στην Κεντρική Δημοτική αγορά (Βαρβάκειο) μετά από ελέγχους (που δεν ανακοινώθηκαν) λίγο πριν από την Καθαρά Δευτέρα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, οι έλεγχοι βρήκαν βουλωμένες αποχετεύσεις στα υπόγεια, ιδίως της ψαραγοράς, που είχαν «αυθαίρετα μετατραπεί σε χώρους επεξεργασίας τροφίμων», «πληθώρα υγειονομικών παραβάσεων», «έκθεση προϊόντων σε πάγκους χωρίς προθήκες»,  «έλλειψη κεντρικού συστήματος αερισμού και εξαερισμού», «παράνομες επεκτάσεις των πάγκων» και «ελλιπή καθαριότητα των καταστημάτων και του χώρου ευρύτερα». 

Οι διαπιστώσεις καταγράφονται αναλυτικά από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Αθηναίων, Βασίλη Αγγελόπουλο, σε έγγραφο εσωτερικής ενημέρωσης που απευθύνεται στον δήμαρχο Γιώργο Καμίνη, καθώς το σύνολο των εγκαταστάσεων ανήκει στον Δήμο Αθηναίων, ο οποίος εισπράττει από τη λειτουργία τους σημαντικά ποσά ετησίως αλλά και πρόστιμα.

Του εγγράφου είχε προηγηθεί ο εντοπισμός των προβλημάτων από τη Διεύθυνση Υγιεινής της Περιφέρειας Αττικής στις 20 Φεβρουαρίου. 

Στο έγγραφο επισημαίνεται και το πρόβλημα του ελλιπούς ελέγχου του χώρου ενώ τονίζεται ότι «το ειδικό καθεστώς αδειοδότησης δεν επιτρέπει την επιβολή μεμονωμένων κυρώσεων με αποτέλεσμα τη μη συμμόρφωση πολλών καταστηματαρχών ως προς την εφαρμογή των κανόνων λειτουργίας».  

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καιρός: Για καταιγίδες και στην Αττική, προειδοποιούν Κολυδάς - Τσατραφύλλιας

Ελλάδα / Καιρός: Για καταιγίδες στην Αττική, προειδοποιούν Κολυδάς - Τσατραφύλλιας

Προσοχή στα δυτικά και βόρεια προάστια, συστήνει ο Γιώργος Τσατραφύλλιας - Βίντεο με την εξέλιξη του καιρού από τον Θοδωρή Κολυδά - Ανανεωμένη πρόβλεψη από την ΕΜΥ για τον καιρό στην Αττική
LIFO NEWSROOM