Σόιμπλε: Ανοησίες ότι προσέβαλα τον Βαρουφάκη

Σόιμπλε: Ανοησίες ότι προσέβαλα τον Βαρουφάκη Facebook Twitter
5

Απάντηση στις επικρίσεις που δεχτηκε επειδή σύμφωνα με δημοσιεύματα αποκάλεσε "ανόητα αφελή" τον Γιάνη Βαρουφάκη έδωσε σήμερα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σύμφωνα με το Ρόιτερς ο Γερμανός υπουργός χαρακτήρισε ανοησίες τα δημοσιεύματα λέγοντας: «Όχι, δεν προσέβαλα τον Έλληνα ομόλογό μου, αυτά είναι ανοησίες».Ο κ. Σόιμπλε διευκρίνισε ακόμη ότι ουδέποτε αποκάλεσε τον Γιάνη Βαρουφάκη «ανόητα αφελή».

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν όταν ο κ. Σόιμπλε κλήθηκε να σχολιάσει το διάβημα της Αθήνας στη Γερμανία για αυτούς τους χαρακτηρισμούς.

Υπενθυμίζεται ότι και οι N.Y. Times σήμερα αναφέρθηκαν στο θέμα γράφοντας ότι ο κ. Σόιμπλε αρνείται ότι έκανε αυτό το χαρακτηρισμό και ότι τον απέδωσε σε λάθος μετάφραση των ελληνικών ΜΜΕ.

Στη συνέντευξη για την οποία ο γερμανός υπουργός χρεώθηκε με αυτή τη φράση που ο ίδιος αρνείται, είχε αναφερθεί και στις δηλώσεις Βαρουφάκη περί παραποίησης των δηλώσεων του στην ιταλική Corriere de la Sera, σχετικά με το δημοψήφισμα. "Εσείς φταίτε", είχε πεί (με ειρωνεία ή χιούμορ για τον Βαρουφάκη), προς τους δημοσιογράφους.

5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας χρόνος από το δυστύχημα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη - Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / Ένας χρόνος από το δυστύχημα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη - Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

«Ουδεμία ενημέρωση υπάρχει, ουδείς ανέλαβε την ευθύνη της απώλειας αυτών των ζωών και επικρατεί  πλήρης άγνοια για τη διοικητική και δικαστική έρευνα», επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ
LIFO NEWSROOM