CNBC: Μήπως η Ελλάδα επιδιώκει το Grexit;

CNBC: Μήπως η Ελλάδα επιδιώκει το Grexit; Facebook Twitter
SOOC
1

Για το αν στην πραγματικότητα η Ελλάδα επιθυμεί να την εκδιώξουν από την ευρωζώνη διερωτάται το τηλεοπτικό δίκτυο CNBC σε άρθρο του στο οποίο σημειώνει ότι «με τις σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους Ευρωπαίους εταίρους σε ιστορικό χαμηλό επίπεδο και τους πολιτικούς της χώρας να εμφανίζονται όλο και πιο επιθετικοί στην κριτική που επιδέχονται, αναλυτές αναρωτιούνται εάν η Ελλάδα στην πραγματικότητα επιθυμεί να εκδιωχθεί από το ενιαίο νόμισμα».

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι οι σχέσεις γίνονται όλο και πιο τεταμένες με τον Ρίτσαρντ Λιούις της Fidelity Worldwide Investment, να υποστηρίζει στο δίκτυο, ότι «ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επιθυμεί την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη».

 «Θα ήταν απολύτως λογικό για την Ελλάδα να επιθυμεί το αποκαλούμενο Grexit, δεδομένης της οικονομικής κατάστασης. Ωστόσο, ο Αλ. Τσίπρας, προκειμένου να εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ, έπρεπε να ταχθεί υπέρ της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη. Εάν επιθυμούν να εγκαταλείψουν το ευρώ, που είναι λογικό, θα πρέπει να εκδιωχθούν. Θα προκαλούσε αναταραχή, αλλά η εναλλακτική είναι: θάνατος», λέει.

Επισημαίνει πάντως ότι «αν το Grexit, συμβεί, υπάρχουν ανησυχίες, ότι θα ενθαρρύνει παρόμοιες κινήσεις από άλλες χώρες, θέτοντας σε απειλή το μέλλον της ευρωζώνης συνολικά».

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ