Μέρκελ: Χρήματα μόνο μετά τις μεταρρυθμίσεις

Μέρκελ: Χρήματα μόνο μετά τις μεταρρυθμίσεις Facebook Twitter
SOOC
1

Να προχωρήσει στην πλήρη υλοποίηση των δεσμεύσεων που προβλέπονται στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου κάλεσε την Ελλάδα η Άνγκελα Μέρκελ στη συνέντευξη Τύπου, μετά την χθεσινή Σύνοδο Κορυφής και την επταμερή συνάντηση.

Όπως είπε η καγκελάριος, οι συμμετέχοντες αναμένουν σύντομα από την Ελλάδα έναν πλήρη κατάλογο για το τι προτίθεται να κάνει και στη συνέχεια  θα υπάρξει μια διεργασία για αποτίμηση όλων αυτών των πραγμάτων στις Βρυξέλλες. Διευκρίνισε πάντως ότι πρώτα θα υπάρξει έλεγχος στην Αθήνα και αποτίμηση στο  Eurogroup.

«Η κατάσταση δεν είναι απλή και εύκολη», είπε η Μέρκελ , προειδοποιώντας ότι «μόνο όταν θα υπάρχει αποτίμηση από τους τρεις Θεσμούς, θα υπάρξει εκταμίευση οποιοδήποτε ποσού».

 «Ο Έλληνας πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι έχει τη διάθεση να υλοποιήσει όσα προβλέπονται και εμείς τον εμπιστευτήκαμε. Θέλω να πιστεύω ότι θα εμφανιστεί επιτέλους ο κατάλογος των μεταρρυθμίσεων», σημείωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, προσθέτοντας ότι  «κατέγραψα ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός έχει καθε βούληση να παρουσιάσει τον κατάλογο το δυνατόν γρηγορότερο, δεν μπήκαμε σε λεπτομέρειες, ήμασταν σε πνεύμα αγαστής συνεργασίας». Τόνισε ότι αυτός ο κατάλογος πρέπει να είναι πλήρης.

Είπε επίσης ότι στην οκταμερή δεν ήταν δυνατό να ληφθούν αποφάσεις και πως αυτό είναι κάτι που θα κάνει το Γιούρογκρουπ.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Πολιτική / Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Μετά την ερώτηση στη βουλή για τα «κόκκινα δάνεια» και τις αιχμές του βουλευτή κατά του Κωστή Χατζηδάκη ότι «πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη»
LIFO NEWSROOM
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

«Θα μπορούσε να επισκεφτεί την Άρτα μια άλλη ημέρα και όχι την ώρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θέλει να ηγηθεί» σχολίασε σε ανάρτησή της
LIFO NEWSROOM
Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

Πολιτική / Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

«Αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη διότι παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου, αποδίδοντας τη συμπεριφορά του στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» λέει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Η λύση Αλέξη είναι στα πιο χαμηλά!Η τριμελής, κατά κόσμο τρόικα, έγινε τετραμελής. Κι έπειτα μπήκε στην ζωή μας η πενταμελής και αμέσως μετά η επταμελής. Κάποιοι χαιρέκακοι έσπευσαν να κάνουν αστεϊσμούς, ορμώμενοι από την παλαιά εμπειρία του πρωθυπουργού από την λειτουργία των δεκαπενταμελών συμβουλίων στα σχολεία. Αθλιότητες! Από την άλλη πλευρά, όμως, ο κ. Τσίπρας οφείλει να αντιληφθεί ότι η Ευρώπη δεν λειτουργεί όπως πιστεύει ο ίδιος και οι σύντροφοί του.Εδώ ο κόσμος χάνεται κι εμείς ασχολούμαστε με το πως λειτουργεί η Ευρώπη; Μα, εδώ ακριβώς βρίσκεται το πρόβλημα! Θεωρούν ότι ο πλανήτης όλος θα αλλάξει τις συνήθειές του επειδή στην Ελλάδα το 37% των ψηφοφόρων αποφάσισε να αναδείξει ένα αριστερό λαϊκίστικο κόμμα στην εξουσία. Κάνουν λάθος! Η Ευρώπη θέλει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, αλλά δεν πρόκειται να γίνουν όλοι ΣΥΡΙΖΑ επειδή έτσι θέλει ο κ. Τσίπρας.Η λύση που θα δοθεί θα είναι πολιτική μόνο αν αυτό εξυπηρετεί τις πολιτικές της Ευρώπης. Αλλιώς, πολύ δύσκολα θα "αγνοηθεί" η γραφειοκρατία των Βρυξελλών. Ναι, αυτή η γραφειοκρατία στην οποία πολλές φορές αναφέρονται απαξιωτικά οι της κυβέρνησης, αναφέροντάς τους ως... υπαλλήλους.Οι ελληνικές αντιπροσωπείες πήγαν σε όλες τις μέχρι σήμερα συναντήσεις τους αρνούμενες να προσκομίσουν νούμερα. Είναι σαν να ζητάει κάποιος από ένα Κοινοβούλιο να πάρει μία πολιτική απόφαση για μέτρα, δίχως να "αποκαλύπτει" ποια είναι αυτά τα μέτρα και πόσο θα κοστίσουν στους ψηφοφόρους των βουλευτών. Κι ο Πάπας της Ρώμης να εγγυηθεί προσωπικά ότι αυτό θα συμβεί για το καλό της ανθρωπότητας, δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει μία τέτοια απόφαση.capital.gr