Iskra: Ανυποχώρητη να μείνει η Ελλάδα στους εκβιασμούς της ΕΕ

Iskra: Ανυποχώρητη να μείνει η Ελλάδα στους εκβιασμούς της ΕΕ Facebook Twitter
Το άρθρο του Iskra που εκφράζει την πλευρά Λαφαζάνη επισημαίνει ότι η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει «φωτεινό παράδειγμα για όλους τους λαούς»
2

«Να κρατήσει ανυποχώρητη στάση απέναντι στους "νεοαποικιακού" χαρακτήρα εκβιασμούς», καλεί την ελληνική κυβέρνηση άρθρο στον ιστότοπο Iskra, ο οποίος εκφράζει την Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, που δημοσιεύθηκε λίγη ώρα πριν τη χθεσινή συνάντηση κορυφής του Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες.

Υπό τον τίτλο «Ευρωενωσιακοί εκβιασμοί σε βάρος της Ελλάδας», το κείμενο αναφέρει χαρακτηριστικά πως το προοδευτικό πρόγραμμα της κυβέρνησης «συναντά λυσσώδεις αντιδράσεις από το κατεστημένο της ΕΕ και πρώτα απ' όλα της Γερμανίας που επιδιώκουν να εξαναγκάσουν την ελληνική κυβέρνηση στη συνέχιση των μνημονιακών μέτρων λιτότητας και εξαθλίωσης του λαού».

Προσθέτει ακόμα ότι «οι δανειστές της χώρας συνεχίζουν τις πιέσεις και τους ωμούς εκβιασμούς προκειμένου να επιφέρουν οικονομική ασφυξία στη χώρα, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την χθεσινή (Τετάρτη 18/3) απόφαση της ΕΚΤ να αυξήσει ελάχιστα το όριο του μηχανισμού ELA (κατά 400 εκατ. ευρώ)».

Αναφέρει ότι κύκλοι της ριζοσπαστικής Αριστεράς «τόνιζαν στην Iskra ότι ένα πρώτο δείγμα αντίστασης της ελληνικής πλευράς απέναντι στους "θεσμούς", είναι το γεγονός της κατάθεσης και υπερψήφισης, τελικά, από τη Βουλή του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την ψήφιση του οποίου οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών απέρριπταν ως "μονομερή ενέργεια"».

Σύμφωνα με το Iskra, «αυτές τις κρίσιμες ώρες, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να εμμείνει σθεναρά στην εφαρμογή του προοδευτικού της προγράμματος, το οποίο είναι και η μόνη εγγύηση για την σταθερότητα στη χώρα. Σε αντίθετη περίπτωση, μία αναδίπλωση θα εκληφθεί από τους "νεοαποικοκράτες" της Γερμανικής ΕΕ ως απόδειξη υποχωρητικότητας, με άμεσο αποτέλεσμα την κλιμάκωση των πιέσεων σε βάρος της χώρας».

Τέλος, επισημαίνει ότι η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει «φωτεινό παράδειγμα για όλους τους λαούς», σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «η μάχη που δίνει η ελληνική κυβέρνηση και η επιτυχημένη έκβασή της με την εφαρμογή του ριζοσπαστικού της προγράμματος το οποίο ενέκρινε ο ελληνικός λαός, μπορεί να αποτελέσει φωτεινό παράδειγμα για όλους τους λαούς της Ευρώπης, προκειμένου να ανοίξουν νέοι δρόμοι για την απόκρουση και ανατροπή των μονεταριστικών επιλογών των κυρίαρχων κύκλων της ΕΕ».

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM
Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
«Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

LiFO politics / «Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

Ο Παύλος Γερουλάνος εξηγεί στη Βασιλική Σιούτη γιατί είναι αντίθετος σε μία προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί πιστεύει ότι αυτό θα «ενδυνάμωνε τα άκρα που δεν έχουν πρώτη προτεραιότητα τα συμφέροντα της χώρας, αλλά τα συμφέροντα άλλων χωρών».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ