Το καταλυτικό τηλεφώνημα του Ομπάμα στην Μέρκελ για την Ελλάδα

Το καταλυτικό τηλεφώνημα του Ομπάμα στην Μέρκελ για την Ελλάδα Facebook Twitter
8

Καταλυτική για τις εξελίξεις που συνδέονται με το ελληνικό πρόβλημα στην ευρωζώνη ήταν η παρέμβαση του Λευκού Οίκου προς το Βερολίνο παραμονές της κρίσιμης συνάντησης των επτά στις Βρυξέλλες. 

Η επίσημη ενημέρωση από τον Λευκό Οίκο ανέφερε πως ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε από τη Γερμανίδα Καγκελάριο να υπάρξει μια ρεαλιστική συμφωνία με την Ελλάδα στην συνάντηση. Σήμερα, τα ΝΕΑ αποκαλύπτουν πως ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Νταλίπ Σάιν ενημέρωσε την ελληνική κυβέρνηση πως το τηλεφώνημα χαρακτηρίζεται φορτισμένο και ότι πρόεδρος των ΗΠΑ υπήρξε αρκετά πιεστικός προς το Βερολίνο ζητώντας «πρακτικό αποτέλεσμα» από την συνάντηση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο πρόεδρος Ομπάμα επέμεινε πως μια περαιτέρω ρήξη στην συνάντηση θα αναζωπύρωνε κλιμάκωση της κρίσης με "πολλαπλές αρνητικές επιπτώσεις απρόβλεπτου βεληνεκούς πέραν της οικονομίας και πέραν της Ελλάδας" Ωστόσο και ο ίδιος ο Ομπάμα φέρεται να τόνισε πως δεν έκρινε απαραίτητη μια συμφωνία σε όλα αλλά την υποχώρηση της έντασης των δύο πλευρών.

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ