Κουμουτσάκος: Τι έκανε ο Γιώργος Τσίπρας στο Ιράν;

Κουμουτσάκος: Τι έκανε ο Γιώργος Τσίπρας στο Ιράν; Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Γ. ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΥ/STR
3

Ερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, κατέθεσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος, με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», σύμφωνα με το οποίο κυβερνητική αντιπροσωπεία φέρεται να ταξίδεψε στην Τεχεράνη, προς ανεύρεση χρηματοδοτικής βοήθειας.

Στην ερώτησή του, ο βουλευτής της ΝΔ επικαλείται το δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο «τριμελής κυβερνητική  αποστολή, με επικεφαλής τον οικονομικό  σύμβουλο του ΥΠ.ΕΞ. κ. Γεώργιο Τσίπρα, πραγματοποίησε το  προηγούμενο δεκαήμερο, επίσκεψη στην πρωτεύουσα του Ιράν, όπου είχε διαβουλεύσεις με αξιωματούχους του καθεστώτος της Τεχεράνης, με αντικείμενο ενδεχόμενη ιρανική  χρηματοδοτική βοήθεια προς τη χώρα μας».

Κουμουτσάκος: Τι έκανε ο Γιώργος Τσίπρας στο Ιράν; Facebook Twitter

Ο Γ. Κουμουτσάκος σημειώνει πως «η εν λόγω συνάντηση, εάν πράγματι έγινε, δεν είχε ανακοινωθεί επισήμως από το υπουργείο των Εξωτερικών», ενώ «ως άσκηση μυστικής διπλωματίας στη συγκεκριμένη οικονομικό-πολιτική συγκυρία, η συνάντηση εγείρει εύλογα ερωτηματικά για τη σκοπιμότητά της και τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα και  μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στις σχέσεις μας με σειρά άλλων κρατών αφενός εταίρων και /ή συμμάχων, αφετέρου χωρών της ευρύτερης περιοχής (λ.χ. Ισραήλ, Αίγυπτος, η συνεργασία των οποίων με τη χώρα μας είναι ιδιαίτερης σημασίας».

Ο βουλευτής ρωτά τον υπουργό αν πραγματοποιήθηκε η συνάντηση αυτή. «Εάν ναι, ποια ήταν η σύνθεση  της ελληνικής αντιπροσωπείας και ποια της ιρανικής πλευράς; Ποιο ήταν το αντικείμενο των εν λόγω συνομιλιών; Ποιο το αποτέλεσμά τους;».

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας χρόνος από το δυστύχημα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη - Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / Ένας χρόνος από το δυστύχημα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη - Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

«Ουδεμία ενημέρωση υπάρχει, ουδείς ανέλαβε την ευθύνη της απώλειας αυτών των ζωών και επικρατεί  πλήρης άγνοια για τη διοικητική και δικαστική έρευνα», επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ
LIFO NEWSROOM