Σκουρλέτης: Αμφισβητούμενη η σκοπιμότητα της επένδυσης στις Σκουριές

Σκουρλέτης: Αμφισβητούμενη η σκοπιμότητα της επένδυσης στις Σκουριές Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
5

«Εγκλωβιζόμαστε σε διλήμματα που δεν είναι γόνιμα αλλά αντίθετα αποπροσανατολιστικά», είπε ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης αναφερόμενος στο θέμα που έχει προκύψει στις Σκουριές.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ πρόσθεσε πως «εγώ είμαι οπαδός του ότι η επένδυση στις Σκουριές βλάπτει τόσο το περιβάλλον όσο και την τοπική οικονομία. Δεν συμφωνώ ότι βοηθάει την περιοχή σε όλα τα επίπεδα. Είναι αμφισβητούμενη η σκοπιμότητα αυτής της επένδυσης και οφείλουμε να την ξαναδούμε».

Όσον αφορά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Μόσχα, την χαρακτήρισε «τεράστιας σημασίας για τη χώρα μας». «Δείχνει ότι μπορεί να συνδιαλέγεται με όρους ισοτιμίας ακόμα και με μεγάλες δυνάμεις όπως η Ρωσία», είπε.

Εκτίμησε ακόμα ότι δεν θα πάρουν οι ηγέτιδες δυνάμεις της Ευρώπης την ευθύνη να δημιουργήσουν εμπλοκή στις σχέσεις της χώρας μας με την ΕΕ και σημείωσε πως η Ελληνική κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει τι θέλει, ενώ δήλωσε ότι είναι αισιόδοξος και για την πλευρά των δανειστών.

«Μιλάμε για έντιμο συμβιβασμό, αυτό αναζητούμε. Αν δεν επιτευχθεί, θα είναι για όλους απρόβλεπτες οι συνέπειες. Εκτιμώ ότι θα πρυτανεύσουν οι ώριμες σκέψεις», είπε ο υπουργός. Τόνισε τέλος ότι η συζήτηση πρέπει να συνδεθεί με το μεγάλο ζήτημα του χρέους και επανέλαβε ότι για εμάς δεν είναι στις επιλογές και στις στοχεύσεις μας η έξοδος από την ευρωζώνη.

5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ